АктуалноГрадътНовини

Разглеждаме най-новите електромобили на Есенния панаир

Едно от най-утвърдените събития в изложбената индустрия на Югоизточна Европа е с фокус върху зелените иновативни технологии на бъдещето

Един от посетителите ще получи електрическа триколка

Новостите в индустрията и най-модерните решения за дома са събрани тези дни в Пловдив, където бизнесът си дава среща на 76-ото издание на Международния технически панаир. То ще се проведе от 19 до 24 септември 2022 г. Есенният панаир, както го наричат пловдивчани комбинира няколко специализирани изложби, посветени на машиностроенето, дигиталните технологии, строителството, зелената икономика и екопроизводството, химическата индустрия.

Едно от най-утвърдените събития в изложбената индустрия на Югоизточна Европа е с фокус  върху зелените иновативни технологии. Специален акцент в предстоящия форум е електромобилната индустрия – „Electro Mobility“. Новото изложение е вдъхновено от темата за енергийната ефективност и ще предложи решения за смекчаване на климатичните изменения и намаляване на вредните емисии.

Под надслов „Предизвикай бъдещето!“ ще бъдат представи концепциите за нова мобилност и достиженията на производителите на автомобили (електрически и хибриди), тягови батерии, споделено пътуване, зарядна инфраструктура и други компоненти, които оформят транспорта на бъдещето.

Участниците в „Electro Mobility“ ще представят своите визионерски решения пред публика със следния профил: Представители на транспортни и логистични компании; Таксиметрови превози; Компании за споделена мобилност; Производители и доставчици на стоки и услуги от едрия, среден и малък бизнес; Дистрибутори; Спедитори; Общински транспортни фирми и Собственици на лични превозни средства, изкушени от чистите и модерни технологии за мобилност и транспорт.

Близо 200 компании от 12 държави представят новости в Панаирното градче от днес. Изложенията в рамките на Есенния технически панаир са общо 5, ето и останалите:  ЕНЕКО  – енергетика, екология, химия, управление на водите; ИНФОТЕХ – нформационни и дигитални технологии; МАШИНОСТРОЕНЕ – машини, технологии, роботи, роботизирани системи, автоматизация и СТРОЙТЕХ – строителна техника, електротехника, материали, инструменти, технологии. Освен България, участие имат Румъния, Полша, Турция, Северна Македония, Индия, Обединение Арабски Емирства – Дубай, Русия, Словакия, Чехия, Тайван, Азербайджан.

Проявата ще открие пред Палата №7 в 11.30 ч. служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

Билетът за вход за посетители е 7 лева, а работно време е 09.00–18.00 часа, с изключение на последния ден (събота), когато изложението може да бъде разгледано до 14.00 часа.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина