АктуалноБългарияКриминалеНовиниРазследване

Разбиха монополиста на синтетичен хашиш в регион Пловдив – ВИДЕО

Разкрита е организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, която е държала монопола за така наречения „синтетичен хашиш“ в региона. Членовете ѝ са действали основно на територията на градовете Пловдив, Хасково и Асеновград. Това съобщиха на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ГД БОП прок. Галин Гавраилов, заместник-окръжен прокурор на гр. Пловдив, старши комисар Калин Литов, зам.-директор на ГД БОП и Емил Борисов, началник на отдел в ГД БОП.

Под тепето ви предаде брифинга на живо във Facebook страницата на медията.

Към този момент има деветима арестувани при специализираната операция, проведена на 16 срещу 17 септември.

Извършени са обиски и претърсвания, при което са иззети наркотици, мобилни устройства и предмети, свързани евентуално с производството на наркотици. операцията. Те са задържани с прокурорска заповед“, обяви прок. Галин Гаврилов.

Той уточни, че групата е действала изключително конспиративно. Не са правени лични срещи между участниците, а локацията за доставка е определяна и изпращана чрез мобилна връзка. 

Наркотичното вещество синтетичен хашиш фигурира в Списък 1 на високорисковите вещества. Той е от новите психоактивни субстанции, които са много опасни, водят до бързо пристрастяване и абстиненция. Може да има сериозно влияние върху психиката и здравето. Тази група е тровила децата ни„, коментира старши комисар Калин Литов, зам.-директор на ГД БОП.

Суровината е идвала от Западна Европа, а самата лабораторията за смесване на основния наркотик с тревистата маса е разкрита на територията на Пловдивска област.

Операцията е започнала през месец май т.г., след постъпил сигнал за група лица, които разпространяват синтетичен хашиш сред подрастващи, малолетни и непълнолетни ученици.

Сред арестуваните членове на групата са известни дилъри, разпространявали са основно сред учениците. Почти всички, с изключение на двама от задържаните, имат криминално минало. А част от тях са оказали съпротива при ареста, съобщи Емил Борисов, нач. отдел в ГД БОП.

Вижте всички подробности в следващото видео.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина