Разбиха ДФ „Пловдив 112“ два дни, след като им благодариха, че изнесоха кризата с COVID-19 на гърба си

Актуално Героите на деня Градът Новини Под лупа
ДФ „Пловдив 112“

Уволнено е ръководството, а офисът на отряда осъмна запечатан

Община Пловдив разби доброволците си, които бяха сочени за основни участници в справянето с извънредното положени във връзка с пандемията от коронавирус и мерките за неразпространението му в града.

ДФ „Пловдив 112“: Вдъхновяващ ден, изпълнени поръчки и нови хора с желание да помагат!

Само два дни, след като официално благодари на Доброволно формирование „Пловдив 112“ за свършената работа, стана ясно, че кметът, на чието пряко подчинение са доброволците, е разписал заповед за уволнение на ръководителите на отряда, а офисът им на улица „Янко Сакъзов“ е запечатан.

Ръководителят на формированието Георги Влайков е освободен вчера от поста си, разбра Под тепето, както и заместниците му.

Общината: Разчитаме много на доброволците от “Пловдив 112”

Доброволците във формированието са останали меко казано неприятно изненадани от рокадата. Голямата част от тях заявиха, че днес колективно ще подадат предизвестия за напускане.

Очаквайте подробности!

Още по темата:

Доброволците от Пловдив 112 занесоха защитни щитове на медиците в Инфекциозна

Доброволци от формирование „Пловдив 112“ участват в международно учение в Турция

Доброволците от „Пловдив 112“ участваха в успешното потушаване на два горски пожара.

Споделете ни във:

13 коментара за “Разбиха ДФ „Пловдив 112“ два дни, след като им благодариха, че изнесоха кризата с COVID-19 на гърба си

  1. Тоя кмет всеки ден доказва, че за нишо не става. Искрено се надявам да бъде сменен преди да съсипе напълно целия град.

  2. Чета и не мога да повярвам на очите си. Храни куче да те лае. Такива са нашите управници. Затова кадърните и можещи хора напускат тази проклета държавичка.

  3. Георги Влайков е един прекрасен и всеотдаен човек, когото лично познавам. Зад действията на общината прозира поредната репресия към интелигентните и свободомислещи хора. ГЕРБ има интерес да тъпче хората, да поддържа ниски заплати, да всява страх, за да ни управлява по-лесно. Всичко е скалъпено. За усвоени и откраднати милиарди от няма истинско разследване, а ни отвличат внимание с гръмки ПР акции на правителството и многобройни фалшиви новини. А защо не разследват откъде идват средствата на големия дарител Дилян Пеевски?

  4. хубави хора в тая организация, малко трева смъркат и субстанции, но кийто не е смъркал, той да хвърли първия камък

  5. Очакваше се кмета да си назначи удобни хора във формированието. Просто търсеха повод

  6. Какви уволнения и предизвестия за напускане при доброволци? Нищо не разбирам. Или това са били доброволци по нашенски, на заплата.

    1. Всички доброволци се назначават от общината на граждански договор. В случай на акции те се освобождават от нормалната им работа и се отзовават на “работа” в общината. Все пак, когато си доброволец не се “изсипваш” някъде ей така да вършиш работа, ти си изпратен там от кмета, а не си отишъл на своя глава.

    2. Много си прав хаджи какви предизвестия при положение че това е доброволен труд.Като гледам тея са по оборудвани от пожарнкарите и медицинските екипи които наистина са на първа линия .Тук много намирисва на гнилоч-пране на финансови средства и дарения в нечии джобове .Тези от ДФ -преди 2-3 години имаха в ръководството една ерудирана стара мома дето обикаляше институции и телевизии да си прави показен ПР и да си търси спонсори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.