АктуалноГрадътНовини

Общинският съвет отхвърли финансирането на „Пловдив 2019“

Местният парламент гледа поредното изменение в Бюджет 2020 на днешното си заседание

В предложението са поискани корекции за 2 млн. лв в приходната и разходната част

Местният парламент на Пловдив гледа поредното изменени в Бюджет 2020 на днешното си заседание. Общото предложение, внесено от кмета Здравко Димитров са поискани корекции за 2 млн. лв в приходната и разходната част, представени в четири подточки: За ОФ „Пловдив“2019- 1,375 млн.лв; за ОИ „Старинен Пловдив“ – 145 хил.лв; 30 000 –а Кукления театър и 100 000 за Драмата; както и 350 000 лева за външни консултантски услуги на администрацията.

Така представеното проекторешение бе разбито на отделни точки. При гласуването по пера,  изненадващо най-важната точка от  1,37 млн.  за Фондация Пловдив 2019 не намери подкрепа.

Тук не става дума за допълнително финансиране, а за пари, които не са влезли по сметката на организацията в предишни периоди. Те са нужни за разплащане на вече одобрени и осъществени проекти през 2018 и 2019-а години.

Едва 24 от старейшините гласуваха „За“, 12 са въздържаха, а 11 бяха против.

Интересното в този вот бе, че фондацията получи подкрепа от съветниците на ГЕРБ, част от земеделците и част от опозицията в лицето на Демократична България (с изключение на  Йордан Иванов, който гласува с „Въздържал се“) и независимия Георги Величков. Други от мнозинството пък като „Кауза Пловдив“ и „Съюз за Пловдив“ се въздържаха.

Все още има шанс на днешната сесия, средствата да бъдат пренасочени към фондацията, тъй като в дневния ред предстои да се разгледа отчета на Пловдив 2019.

Очаквайте подробности

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина