Радан Кънев: Целта на Демократична България на тези избори е третото място

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

Евродепутатът заяви, че амбициите на политическото обединение за Пловдив е да вкара три мандата от града

Трета политическа сила на парламентарните избори след месец. Това е целта, която са си поставили от Демократична България в стартиралата днес предизборна кампания.

„Имаме амбициозни цели, но те се опират на реалното доверие, което Демократична България получи и на предишните избори и на непрекъснато нарастващата подкрепа към нашия съюз и в периода след тях”. Това заяви на пресконференция в Пловдив днес евродепутатът от ДБ Радан Кънев. Той бе на двудневно посещение в града и се срещна с колеги от политическото обединение и със симпатизанти.

„Нашата цел е национално трето място, пред Българската социалистическа партия. В Пловдив нашата цел е също най-малко трето място и по възможност трима народни представители от Демократична България от избирателен район Пловдив-град. По-важната цел не е от гледна точка на резултата, а от гледна точка на развитието на държавата. След изборите на 11 юли България да има стабилно парламентарно мнозинство и стабилно реформаторско правителство, така че да може най-после, след десетилетие безвремие, да се обърнем към бъдещето си, да започнем да градим. Вярвам, че след изборите на 4 април ние постигнахме прекратяване на едно корупционно управление, което задържаше развитието на страната ни, водеше ни към бедност и беззаконие. Днес е време да започнем да изграждаме българската правова държава, да започнем да изграждаме нова и успешна българска икономика, да започнем да изграждаме България, нацията си и обществото си като лидер в модерната зелена европейска икономика на 21 век. Тези задачи са по силата единствено на мнозинство и управление, в които Демократична България участва. Защото това са приоритети, които само ние последователно сме защитавали през години”, подчерта Радан Кънев.

Той допълни, че е нужно да бъде изградено сериозно национално съгласие около реформите в правосъдието и икономиката, които предстоят след изборите през юли. Това, според него, може да се случи само при стабилно правителство, без участие в него на партиите на статуквото.

„ Предвид доста силния резултат, който получи Демократична България в Пловдив на изборите през април и силното представяне в зала на нашите народни представители, вече се усеща създаването на очаквания и съответно отговорност към нас сред избирателите. Хората вече гледат на нас с едно по-различно око, доверяват ни се и това се вижда в ежедневното ни общуване с избирателите. Затова от Демократична България в Пловдив решихме да използваме повече хубавото време следващия месец, за да се срещнем на терен с хората, да поговорим за общите проблеми и за решенията, които ние даваме. Аз гарантирам, че заедно с моите колеги в листата сме експерти, които знаят как се решават проблеми, доказали сме се и като професионалисти, а някои се доказаха вече и в Народното събрание. Хората ни имат доверие и целта да бъдем трета политическа сила в Пловдив е абсолютно реална”, каза Владимир Славенски, четвърти в листата на Демократична България в Пловдив.

Очаквайте подробности

Споделете ни във:

1 коментар за “Радан Кънев: Целта на Демократична България на тези избори е третото място

  1. Влади е достоен и честен избор за народен представител. Желаем му успех на него и цялата партия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.