Пускат градски автобуси до индустриалната зона в община Марица

Актуално Градът Живот Изпод тепето Новини

Промяна на транспортната схема на три автобусни линии от градския транспорт предлага кметът Здравко Димитров за сесията на общински съвет в четвъртък. Общината иска да актуализира маршрутите на линии №2q №5 и№8, които да достигат до промишлените центрове, част от община Марица, както и до летище Пловдив.

Предложението на градоначалника до местния парламент идва след заседание на комисия по повод условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, проведено през септември миналата година. Желанието за разширяване на пловдивската транспортна схема е дошло от страна на община Марица.

Идеята е линия №5 да бъде удължена до селата Труд и Строево, №8 да стига до Скутаре, Рогош и Маноле.

С изменението на схемата пък маршрутка №2 да вози пасажери до летище Пловдив, от центъра на града до Крумово.

„За предложените разширения не са необходими средства от бюджета на община Пловдив, тъй като допълнителния вътрешноградски транспорт на Общинската транспортна схема не се финансира от бюджета на общината”, се казва в предложението на кмета.

Споделете ни във:

10 thoughts on “Пускат градски автобуси до индустриалната зона в община Марица

 1. Ако се мисли перспективно бъдещето на жителите на Пловдив е в предградията, а центъра ще остане само за туристи и офиси. Отсега трябва де се мисли за транспортна схема, която трябва бързо да извозва от бъдещите „спални“ Войводиново, Белащица, Браниполе, Труд, Царацово, Радиново до месторабота и обратно.

 2. Тези села част ли са от Община Пловдив, или пак се правят тънки сметки – дайте ни градски транспорт, но искаме да си плащаме данъци в друга община, че тъй ни е изгодно…

 3. Вместо да се помисли за екологичен транспорт, проблемите се увеличават. Така е, няма интерес от градска железница, но трябва да има рейсове и бусчета, всевъзможни таратайки да карат хората и да се бутат в трафика. Плиткоумни управляващи, какво може да се очаква от тях?
  П.С. С минимум разходи летището може да се свърже с гара Маврудово – и едно панорамно влакче (например!) може да вози пътниците от гарата до летището и обратно.

 4. Хубаво би било,първо да осигурим достъпен и удобен градски транспорт за Пловдив, а после да помислим за близките села.

  1. Няма какво да се мисли.Няма нищо ново освен до летище Пловдив.Маршрутки 8 и 5 от дълги години обслужват тези села.По добре да помислят да оправят Рогошко шосе.

  2. Няма вече „близки села“, всичко стана един Голям Пловдив, също както е Солун

 5. До Пловдивчанка
  Съвсем права сте госпожо.Както е тръгнало с тези некадърни и крадливи кметове градът ни скоро ще бъде закрит и унищожен.

  1. Какво, някой червен боклук ли искате да видите начело. Точно един червен боклук разсипа тролейбусния транспорт в Пловдив до дупка, внасяйки щайги трета употреба.

 6. Време е за нов кмет.
  Пловдив не случва на кадърен, а Гърневци, Атанасовци, Тотевци и цяла плеяда преди тях се упражняваха за наша сметка да управляват и най–вече похапваха държавни пари. Проблемите се умножават в геометрична прогресия и няма адекватен отговор за бъдещето как да живеем в нормална среда. Всеки ден се увеличава напрежението от прииждането на хора от дълбоката провинция с многото пари, халал да им са. Завоеватели, които не носят нова градивна култура.
  Дано не се заличи духът на града заради който досега бяхме уникална.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.