Първото заседание на 45-ото Народно събрание ще е на 15 април

Актуално Власт Избори 2021 Новини

В Държавен вестник днес са публикувани имената на депутатите и разпределението им в 45-ото Народно събрание. Според практиката именно след обнародването им президентът Румен Радев се очаква да издаде указ за свикване на новоизбрания парламент.

Припомняме, че в понеделник, в първия коментар на резултатите от вота на 4 април, държавният глава беше категоричен, че няма намерение да бави указа. Държавният глава не коментира евентуалния трети мандат.

„Нека видим дали ще има първо връчване на мандат, второ връчване на мандат и едва тогава ще видим дали ще има трети“, така държавният глава отговори на въпрос на коя формация ще възложи да направи опит да състави правителство, ако ГЕРБ и „Има такъв народ“ не успеят да реализират мандатите си.

По неофициална информация на Българското национално радио първото заседание на 45-ото Народно събрание ще е на 15 април. Веднага след това президентът Румен Радев ще започне процедурата за съставяне на ново правителство.

Припочняме още, че по думите на съветника по правни въпроси на президента Иванка Иванова, едва след 4 до 6 седмици след връчване на мандатите може да има яснота дали 45-то НС ще излъчи управление на страната или ще се стигне до предсрочни избори.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.