Проверяват случая с убития кипарис на улица „Карловска”

Актуално Зелен град Новини Под ножа Разследване

Ако зависеше от мен, щях да се самосезирам, бих се задействал и бих глобил строителната фирма, коментира казуса новият директор на „Градини и паркове”, който няма правомощия да санкционира нарушителите

Няма да има коренна промяна във визията на улицата

Районната администрация на Северен ще провери случая с убития кипарис при строителните дейности на улица „Карловска”. Райкметът Стоян Алексиев, който като бивш директор на „Градини и паркове” би следвало да има особено отношение към зелената система в града, обеща да ни информира по казуса. Жителите на „Карловска”, грижили се дълги години за красивото дърво, очакват строителната фирма „Пътинженеринг” да бъде санкционирана заради случилото се, но дали това ще се случи не е ясно.

Свързахме се с новия директор на „Градини и паркове” Веселин Козарев, за да вземе отношение по въпроса, въпреки че той няма правомощия да направи каквото и да било по случая.

„Ако зависеше от мен, щях да се самосезирам, бих се задействал и бих глобил строителната фирма. Но не е в нашата компетенция. Има районно кметство, инспекторат и дирекция „Екология” към голяма община”, обясни Веселин Козарев. Той уточни, че и плановете за озеленяване на улиците в обхвата на Водния проект също се движи от голяма община. Ако въобще има такъв.

Наш репортер днес бе на „Карловска”, за да установи, че старите гранитни бордюри остават на улицата, а на тротоарите се поставят нови бетонни плочи. Започва да се реди и стария паваж, като от видяното става ясно, че визията на улицата няма да се променя. Габаритът на пътното платно остава същият, както и нивото му. Преди стартирането на работата по Водния проект от кметството дадоха индикации, че могат да повдигнат нивото на пътната настилка на нивото на тротоара, както и да преосмислят визията и естетизацията на цялата „Карловска”. Дори направиха онлайн проучване за проучване нагласите на хората от квартала и жителите на града.

Промяна обаче явно няма да се случи, или поне не драстично. Единствената новост на този етап е, че новата бетонна настилка на тротоарите ще се съчетава с декоративна линия от павета, както са решени много от пешеходните пространства в Централна градска част.

А на някои места новите тротоарни настилки в съседните улици, които попадат в обхвата на Водния проект, вече са обрушени.

Споделете ни във:

2 коментара за “Проверяват случая с убития кипарис на улица „Карловска”

  1. Убисството на кипариса е само част от издевателствата на които ежедневно сме подложени от изпълнителите на ремонтните дейности-“Пътинженеринг”ЕООД,които за кратко време превърнаха улицата в клоака.Прах,кал,мръсотия ,срахотен шум,струпване на 30-40 човекабез маски,никаква организацияи план -график,ит.н…..С ДВЕ ДУМИ-ЖАЛНА НИ МАЙКА И дано скоро не завали сериозен дъжд!!!

  2. Май убийството на дървета става практика в РАЙОН Северен?!? Пролетта убиха голямото дърво пред входа на ТРЕТО РПУ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.