Протестно шествие затваря няколко кръстовища тази вечер

Актуално Градът Новини

Не е изключено да има и перманентно блокиране на кръстовища в града след шествието, предупреждават от общината

Маршрутите на 19 автобусни линии ще бъдат променени

Поредният масов антиправителствен протест в Пловдив ще блокира пет основни пътни артерии по различно време във вечерните часове днес.

Части от наколко основни булеварди и улици  се затварят за движение на пътни превозни средства във връзка с организираното недоволство, припомнят от ОП “Организация и контрол на транспорта”.

От там предупреждават още, че не е изключено да има и перманентно блокиране на кръстовища в града след шествието утре, за което градският транспорт вече се подготвя.

Протестът започва от площад „Съединение“ в 19 часа, след това протестиращите тръгват на шествие по Главната улица. За кратко ще  спрат пред сградата на областната дирекция на полицията, където персонално ще поискат оставката на вътрешния министър Христо Терзийски заради съставените 38 акта на участници в палатковия лагер на кръстовището на Баня старинна миналия четвъртък.

След това шествието ще премине по цялата главна улица, през Община Пловдив, Централна поща и по булевард „Цар Борис Трети – Обединител“ ще се отправят към Тунела. Около 20 часа се очаква за половин час да бъде блокирано кръстовището на Баня старинна. После шествието ще се отправи по булевард „Шести септември“ към кръстовището с булевард „Руски“. То също ще бъде блокирано.

Движението ще бъде спряно, както следва:

  • Бул. “Шести септември“ от кръстовището с бул.“Цар Борис IIIОбединител“ до кръстовището с бул.“Руски“ – от 18:30 ч. до 20:00 ч.
  • Бул. “Цар Борис IIIОбединител“ – от кръстовището с ул.“Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с бул.“България“ – от 20:40 ч. до 21:30 ч.
  • Бул.България“ – от кръстовището от с бул.“Цар Борис III Обединител“ до кръстовището с ул. “Победа“ -– от 20:40 ч. до 21:30 ч.
  • Ул. “Победа“ от кръстовището с .“България“ до кръстовището с бул.“Марица“ – от 20:40 ч. до 22:00 ч.
  • Бул. “Руски“ – от кръстовището с бул.“Марица“ до кръстовището с бул.“Шести септември“ – от 20:40 ч. до 22:00 ч.
  • Бул. “Шести септември“ – от кръстовището с бул.“Руски“ до кръстовището с бул.“Цар Борис III Обединител“ – от 21:00 ч. до 21:30 ч.

Маршрутите на автобусни линии  № 1, 4, 6, 7, 9, 11, 15, 16, 20, 21, 22, 25, 26, 27, 37, 44, 93, 99 и 116  от вътрешноградския транспорт се променят, като няма да преминават по споменатите улици в тези часове.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.