Протестират срещу маските в училище

Актуално Новини Под ножа

Родители искат мерките да бъдат препоръчителни, а не задължителни

Протестно мероприятие “На училище с усмивка и без маска” се организира през Фейсбук в Пловдив на 14 септември. То е срещу задължителното носене на маска и шлемове от малки и големи ученици. Домакин на групата в социалната мрежа е „Да запазим българското семейство”. Организаторите съобщават, че ще направят демонстрация по време на обедната почивка пред РУО Пловдив. Те определят мерките срещу разпространението на коронавирус, предвидени за новата учебна година, като безумни.

„ Обявяваме се против част от мерките в училищата. Не на маските в училище! Осъзнаваме притесненията на част от родителите, свързани с истерията COVID-19, и се опитваме да ги разберем. Вече излязоха множество проучвания, включително и на учените от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. Психолози изразиха експертното си мнение за психическите травми, които могат да нанесат мерките у децата”, се казва в групата във Фейсбук. Инициаторите на протеста настояват мерките да бъдат препоръчителни, а не задължителни.

„ Искаме всеки родител и дете да прецени дали да носи маска или не, като отказът да не носи никакви рестрикции и репресии за детето и родителите му. Искаме нормален учебен процес. Училището е място за учене”, смятат те.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.