Проф. Анастас Герджиков: Призовавам здравният министър да си отмени заповедта

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини
Проф. Анастас Герджиков

„Заповедта на здравния министър разделя по още една линия българите. Това според нас е дискриминация. Това е заповед, която е напълно навременна и адекватна, но за някоя друга държава. При нас, когато ваксинираните не са 70-80% , а 20-25%, очевидно е, че не бива да има такава заповед. Призовавам министърът да си отмени заповедта или поне да отложи нейното действие”, коментира кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков при обиколка в Пловдив днес. Той се срещна с актива на партия ГЕРБ, която подкрепа кандидатурата му, днес следобед.

Проф. Герджиков призова още Румен Радев да възобнови дейността на Националния оперативен щаб, „който да се справи със здравната криза, след като изпълнителната власт не може да направи това”.

„Хората са притеснени и уплашени, защото подозират, че заповедта ще доведе до това цели сектори на икономиката от утре да затворят. Те подозират, че ще има институции, които от утре няма да отворят. И най-вече, ако не допускаме лекарите, които по някаква медицинска причина нямат зелен сертификат, излиза, че ще останем без лекари от утре. Защото много от тях няма да могат през два дни да си правят тестове”, допълни кандидатът за държавен глава.

„ Нашите послания са ясни. Имаме ясна външнополитическа ориентация- евроатлантическата. Говорим за върховенството на правото. Говорим за това, че във всички области на икономиката трябва да използваме образование, наука и иновация, за да постигнем икономика на знанието. Говорим за това, че във всички сектори, като например енергетиката, има какво да се каже. Като например в последните дни във връзка със зелената сделка, която ни принуди да направим тежки жертви, нашето мнение е, че те не трябва да се допускат и че интересът на България трябва да се отстоява”, допълни проф. Анастас Герджиков.

Кандидатът за вицепрезидент  Невяна Митева подчерта, че Пловдив й е много близък до сърцето, тъй като е учила в спортното училище в града.

„Имам толкова много истински приятели тук. Нищо, че съм северняк, Пловдив ми е много близък. По-важното е, че нашата кандидат президентска двойка е за това да върнем духовността, такава, каквато пловдивчани я усещат също. И този диалог, който е страшно необходим на хората в момента, за да можем да говорим, да работим заедно всички”, каза Невяна Митева.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Проф. Анастас Герджиков: Призовавам здравният министър да си отмени заповедта

  1. Преминаха през Капана на бегом с 25 човека антураж,без спирка и диалог предвождани от девойка раздаваща флаерисамо с лика на професора.

    1. Ето го „независиния кандидат“, заибиколен от свои. От грозен по-грозен. Ама верно ли такива грозници имало в БГ? Hard to believe. А Тотев си е чиста анти реклама, където и да се появи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.