Прехвърлиха 20-те щата за Епископската базилика на „Старинен Пловдив“

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Култура Новини
Епископската базилика

В навечерието на церемонията по официалното откриване на Епископската базилика, определените и финансирани от държавата 20 щата бяха прехвърлени към ОИ „Старинен Пловдив”. Първоначално, с решение на Министерството на културата въпросните нови 20 служителя трябваше да бъдат на подчинение на музея. Предложението за прехвърляне на щатовете дойде от групата на ГЕРБ.

„ Комуникационен проблем между Старинен Пловдив и Археологическия музей по отношение на Базиликата няма. Основата беше поставена от едно министерско писмо, в което пише, тези 20 работника, за които се откриват щатове, да са на подчинение на музея. По закон е така”, обясни преди няколко дни кметът Здравко Димитров.

Припомняме, че тази неделя Епископската базилика официално ще отвори врати. Вижте снимки от изключителния посетителски център във фоторепортажа на Под тепето от вчера

Споделете ни във:

6 thoughts on “Прехвърлиха 20-те щата за Епископската базилика на „Старинен Пловдив“

  1. А къде са обявени тези 20 бройки, за да се кандидатства? Пак ли без конкурс ще стане всичко?

    1. Не ги мислете, хората вече са назначени по роднинска и приятелска линия. Нали затова беше борбата щатовете да са към към сенчестата структура „Старинен Пловдив“, а не към музея, където назначенията стават с конкурси!

  2. Колко ли е тъжно да си поръчков журналист? Колко ли е тъжно да не можеш да правиш истинска журналистика? От цялото това беззаконие, истинската журналистика щеше да направи скандал до небето. Е, айде опитайте се и вие, поне до тепето! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.