АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градМненияНовини

Отпадна концесията на улица „Младежка”

Фермерски пазар ще се обособи върху един декар в колелото до жп линиите

Общински съвет реши да отпадне предложението за концесия на пазара на улица „Младежка”. Това се случи с гласовете на почти всички съветници в залата на временния дом на местния парламент- „Борис Христов”, като предложението дойде от Йордан Илиев от групата на ГЕРБ.

До днешното решение се стигна след протест на жителите на района, които искат да бъде реализиран проекта на район Централен за превръщането на улицата в зелена зона за рекреация, спорт и развлечения. Преди няколко седмици кметът на района се ангажира пред хората концесията да отпадне.

Днес в местния парламент се реши възможност за обособяване на фермерски пазар да има само за парцела в колелото, в непосредствена близост до жп линиите.

„ С предложението за отпадане декларираме, че пазар на „Младежка” няма да има. В колелото, на площ от 1 декар, може да се ситуира фермерски пазар, както обещахме на хората там. Надявам се след година да имаме прекрасна реновирана улица там”, обясни пред съветниците кметът на Централен Георги Стаменов.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина