Отпадна концесията на улица „Младежка”

Актуално Гласове Градът Забравеният град Новини
улица „Младежка”

Фермерски пазар ще се обособи върху един декар в колелото до жп линиите

Общински съвет реши да отпадне предложението за концесия на пазара на улица „Младежка”. Това се случи с гласовете на почти всички съветници в залата на временния дом на местния парламент- „Борис Христов”, като предложението дойде от Йордан Илиев от групата на ГЕРБ.

До днешното решение се стигна след протест на жителите на района, които искат да бъде реализиран проекта на район Централен за превръщането на улицата в зелена зона за рекреация, спорт и развлечения. Преди няколко седмици кметът на района се ангажира пред хората концесията да отпадне.

Днес в местния парламент се реши възможност за обособяване на фермерски пазар да има само за парцела в колелото, в непосредствена близост до жп линиите.

„ С предложението за отпадане декларираме, че пазар на „Младежка” няма да има. В колелото, на площ от 1 декар, може да се ситуира фермерски пазар, както обещахме на хората там. Надявам се след година да имаме прекрасна реновирана улица там”, обясни пред съветниците кметът на Централен Георги Стаменов.

 

Споделете ни във:

2 коментара за “Отпадна концесията на улица „Младежка”

  1. Браво на нашия районен кмет, застъпи се за нашите искания и успя, най-накрая ще доживеем ремонт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.