Предвиждат допълнителни 2 милиона за превозвачите в Бюджет 2022

Актуално Гласове Градът Новини

Може и да ги вземат, може и да не ги вземат. Идеята е средствата да ги предвидим отсега, а не ако се наложи да ги гласуваме в края на годината, обясни кметът

„ За 2022г. ще предвидим допълнителни 2 милиона в бюджета за превозвачите, освен годишната субсидия от 7 милиона лева.. Може и да ги вземат, може и да не ги вземат. Идеята е средствата да ги предвидим отсега, а не ако се наложи да ги гласуваме в края на годината”, съобщи днес кметът Здравко Димитров.

„ Държа всеки месец комисията с общинските съветници да се събира, за да не мислят, че има нещо с ОКТ и ресорния заместник кмет. Държа да има яснота”, допълни Зико.

Той уточни, че предстои среща с представителите на частните дружества, които обслужват линиите от градския транспорт, за да се коментира с тях как ще се работи в бъдеще.

„ Докладът на комисията излезе. Нарушения от наши служители няма. За превозвачите- не съм разследващ орган. Комисията не проверява превозвачите. При нас те си подават документите. Ние не можем да влезем в тяхното счетоводство и да проверяваме тях. Каквото е засечено от GPS системата, това е във доклада. Ние броим курсовете и плащаме въз основа на тях”, допълни кметът.

Споделете ни във:

1 коментар за “Предвиждат допълнителни 2 милиона за превозвачите в Бюджет 2022

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.