Предстои приемането на нова стратегия за управление на зала „Колодрума“

Актуално Градът Изпод тепето Новини Спортен Пловдив
колодрум

„Предстои приемането на нова стратегия за управление на зала „Колодрума“, която да ни позволи да бъдем по-гъвкави при отдаването й за спортни събития и концерти”. Това заяви кметът Здравко Димитров при среща, на която бе обсъдена  организацията на предстоящото в края на август Европейско първенство по волейбол за жени в Пловдив. Градоначалникът обсъди шампионата с президента на волейболната федерация Любомир Ганев, в присъствието на вицепрезидента на БФВ Илия Динков, Борис Халачев, който е член на националния организационен комитет на еврошампионата и др. Кметът Димитров гарантира пълно съдействие на федерацията при организацията на първенството.

„Ще обмислим и възможностите за провеждане на различни съпътстващи прояви по време на шампионата, за да популяризираме първенството и волейболните ни състезателки. Община Пловдив ще бъде партньор в организацията и с общи усилия ще направим добро първенство“, каза Зико.

„Това ще бъде най-голямото спортно събитие в страната за 2021 година. Искам да се представим по най-добрия начин, като покажем, че в България има множество волейболни центрове, а Пловдив е безспорният лидер при жените. Тук имате опит с организирането на срещи и турнири от Шампионската лига. Лично аз съм се убедил, че зала „Колодрума“ предоставя чудесни условия и затова съм доволен, че първенството ще е в Пловдив“, заяви на срещата Любомир Ганев.

Шампионатът ще се проведе едновременно в четири страни, като освен под тепетата, мачове от предварителните групи в първата фаза ще се играят още в Белград (Сърбия), Задар (Хърватия) и Клуж-Напока (Румъния). От всяка група се класират първите четири състава, които оформят осминафиналните двойки.

Пловдив ще бъде домакин на мачовете от едната от предварителните 4 групи, които са с по шест отбора. За следващата фаза в града пристигат най-добрите четири тима от групата в Румъния, които заедно с четирите най-силни от групата тук оформят единия поток, като в Колодрума ще се изиграят и четирите осминафинални срещи и два четвъртфинала. Най-силните отбори от групите в Сърбия и Хърватия ще продължат участието си в Белград, който ще е домакин още на полуфиналите и финала.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.