АктуалноГрадътЖивотИзбориКултураНовини

Предоставиха ресторант „Улпия“ на Изпълнителната агенция по лозята и виното

Общински съвет реши да даде безвъзмездно къщата на К. Топрабашян за 10 години на държавният контролен орган

Славният навремето ресторант „Улпия“ в Стария град вече ще се стопанисва от Изпълнителната агенция по лозата и виното. Днес Общински съвет взе решение да предостави на държавния контролен орган в лозаро-винарския сектор за ползване къщата на К. Топрабашян за срок от десет години. Агенцията няма да плаща наем, а ще влезе в паметника на културата безвъзмездно, като се ангажира да го поддържа и ремонтира.

Решението за бъдещето на сградата в архитектурния резерват дойде след няколко опита на общината да намери стопанин на  „Улпия“, но наемател така и не се намери. От администрацията обясниха, че тежките съгласувателни процедури дори за забиването на един пирон в паметника на културата отказвали всички желаещи.

Припомняме, че къщата на К. Топрабашян стои затворена от началото на 2018-а, когато местният парламент гласува да бъде прекратена концесията ѝ заради неподадени отчетни документи и неизпълнена инвестиционна програма.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина