АктуалноБългарияВластИзбориНовини

Започнаха консултациите на ГЕРБ за съставяне на правителство – ВИДЕО

Започна консултациите на номинирания за премиер от ГЕРБ проф. Николай Габровски за съставяне на правителство. Първата среща на проф. Габровски бе днес „Демократична България“. В нея участваха заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и председателят на парламентарната група Десислава Атанасова. Срещата се проведе в Народното събрание.

В началото на разговорите лидерът на „Да, България“ Христо Иванов каза, че няма как да подкрепят първия мандат, съобщи mediapool.bg. Той посочи обаче, че разговорите са стъпка към обединяване по конкретни политики.

Христо Иванов заяви уважението си към личността на проф. Габровски и обеща, че при евентуално ситуиране на експертен кабинет, ДБ са готови да намерят „общ език“ по важни теми.

По думите му Габровски влиза на труден терен, но ако успее да състави правителство и да реализира целите си, това би било успех за България.

Николай Габровски посочи, че никой няма интерес от предсрочни избори. Причината – ако има такива оставаме без изпълнение на План за възстановяване и устойчивост, защото трябва да има действащ парламент, който да приеме нужните закони, обоснова се той.

Като втора причина Габроски посочи влизането на страната в Шенген, а следващата – приемането ни в Еврозоната.

За днес са планирани срещи още с БСП и „Български възход“.

Разговорите с останалите парламентарно представени политически сили са насрочени за петък.

Очаквайте подробности

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина