АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Право на отговор на ректора на УХТ проф. Пламен Моллов

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов прати право на отговор до редакцията на Под тепето по повод публикацията ни „Студенти след скандала в УХТ: Проф. Пламен Моллов не казва истината”. Публикуваме позицията му без редакторски намеси:

Каква е оценката ми за случилото се с „лектора“ Бачийски в УХТ – Пловдив?

Наблюдаваме опит за продължение на телевизионната сага „Капитан Андреево“, претърпяла пълно фиаско в професионален, юридически и политически аспект. Нелепите разкази и внушения за подкупи и заплахи на главните герои „Христанов и Даскалов“ бяха опровергани във времето. Единственият резултат за нас като данъко­платци е сметката, която платихме за тяхната охрана и специалните служебни авто­мобили.

В последните дни сме свидетели на още по-нескопосан вариант за продължение на този политически сериал. За целта сега народният представител К.Бачийски използва като герои и жертви двама студенти, които за съжаление едва ли съзнават, че са инструмент за постигане на нечисти цели. Иво Финков и Пламен Петров представляват само себе си, защото са загубили авторитет сред студентската общност. В  моите представи лидерите на студентите трябва да бъдат хора с ярка интелигентност и силен интегритет, фокусирани върху възможностите за образователно, професионално и социално развитие както в национален, така и в международен план.

Ето защо се обръщам директно към г-н Бачийски: Абсолютно недопустимо е народен представител да нарушава Закона за висшето образование на територията на български държавен университет!

А каква е оценката на студентите за случилото се и конкретно за изявата на „лектора“ Бачийски, става ясно от протестното им писмо, публикувано на сайта на университета www.uft-plovdiv.bg .

Следва копие на писмото. Приложен е списък с имената и подписите на студентите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина