Повдигнаха обвинение и задържаха шофьора на автобус, блъснал жена на пешеходна пътека

Актуално Градът Криминале Новини Темида

Задържаха шофьора на автобус от градския транспорт, преминал на червено и блъснал жена на пешеходна пътека в Кючук Париж миналия ден. Районна прокуратура привлече 56-годишния К.В. като обвиняем за това, че на 15 февруари, около 13,20 часа, на кръстовището на бул. „Никола Вапцаров“ и ул. „Македония“, на пешеходна пътека блъснал 72-годишната пешеходка, с което й причинил средна телесна повреда. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 г., както и отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство.

По делото е установено, че К.В. е управлявал автобус от градския транспорт, като не е спрял на червен светофар и е блъснал пресичащата на пешеходна пътека жена. Тя е била откарана в болницата за лечение в тежко състояние, с опасност за живота. Вследствие на оказаната незабавна медицинска помощ към настоящия момент състоянието на пострадалата е стабилизирано. Тестът с техническо средство за алкохол и наркотици на шофьора е отрицателен.

Обвиняемият К.В. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 18 февруари Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават. Назначена са съдебномедицинска и автотехническа експертизи, приобщени са записи от видеокамери и др.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.