АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Поставиха коледната елха пред Общината

По тъмно днес приключи поставянето на огромното изкуствено коледно дръвче на площад „Стефан Стамболов“. То е високо 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета. Изработено е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Тежи около 1 тон, а заедно с украсата – 1.5 тона. Тази година са подменени части от светлинната и декоративната украса на елхата.

На 1 декември, петък, в 17.30 часа ще грейнат светлините на коледното дърво пред сградата на община Пловдив. На същото място малко по-рано от 16:00 ч., концерт ще изнесе Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев. Това е първото събитие, което Община Пловдив организира за пловдивчани и гости на града по повод предстоящите Коледно-новогодишни празници. Празничната програма през целия месец декември е наситена с разнообразни събития с участието на всички културни институции в града под тепетата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина