Понеделник пазарът тъне в мрак

Актуално Градът Новини

Земеделски производители и търговци, които са наематели на Понеделник пазара, стоят на тъмно

Шефът на „Общински пазари“ в отговор на молбата им да пусне осветлението: Аз да не съм жичкаджия 

Повече от половината на месец май премина под знака на пролетните бури. През последните седмица-две в Пловдив вали почти всеки след обяд и става мрачно и то на фона на нетипични за сезона високи температури. През цялото това време земеделски производители и търговци, които са наематели на Понеделник пазара, както и техните клиенти стоят на тъмно.

Проблемът идва от факта, че осветлението на тържището е соларно и е дистанционно програмирано да се пуска в 19 часа вечерта.

Няколко пъти сигнализирали ръководството на ОП „Общински пазари“ и през миналата седмица им обещали този проблем да бъде решен в понеделника, който мина вчера.

Работещите на пазара търпят загуби, а купувачите бягат защото не виждат стоката и отказват се и си тръгват, или въобще не влизат под навеса.

Днес ситуацията се разигра отново след 17 часа – времето, в което хората си тръгват от работните места и пазаруват за вечеря. Вместо едните да продадат произведеното, а другите да си приготвят нещо вкусно, на пазара е тъмно и няма хора. В това се увери на място наш репортер, който бе помолен от наемателите на сергии за съдействие.

Така във вторник след обед на Понеделник пазара, за който хората плащат същите такси както на Четвъртък пазара, защото също се водят в центъра на града, но не са при същите битови условия, няма ток, няма светлина, няма и клиенти. Заети са десетина маси, а повече то половината – 16 на брой стоят празни, търговците разказват, че са свободни от месеци наред. От всички тях мъждукат две лапи на сергиите за цветя в дъното, които са вързани към тока на близко помещение.

Седем от тях ми споделят разговорите си с шефа на ОП „Общински пазари“ Папазов по проблема с осветлението. По думите им отговорите на ръководството варират от „и аз какво да направя“ до „Аз да не съм жичкаджия“.

По време на този репортаж и след приключването му, работното време на администрацията на ОП-то бе изтекло и не успяхме да се свържем с директора.

Хората настояват да има възможност лампите да се включват при облачно време и притъмняване и през деня.

Очаквайте продължение по темата.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Понеделник пазарът тъне в мрак

 1. Градище без пазарище, без тържище, без позорище... ЕСК'2019 каза:

  Не сме никакъв Град ако ги няма Селяните!

  1. СВЕТИЛИЩЕТО върху скалите над Пазаря НИМА не го осветява? каза:

   Незаконно построеното от Глав“Арх“ Ахрянов, ПОСЛУШНИК на баскетБОЛНИЯ мозъклия Зико, ПОСЛУШНИК на българосъветския *р*вославен епи-скоп (над-взирател) Миколай-Герголюб БАРЕТОВ мутрополитът със злия поглед, ролекс и лимузина с пожарникарска сигнализация СВЕТИЛИЩЕ горе на скалата предостатъчно осигурява Светлина за Народа.

   (Освен ако са друговерци разни, агностици, врагове -та се оплакват)

   Доколко е разцентрован СелСъветът личи щом тълпите КАЛИНКИ на заплата „не са жичкаджии“ – сякаш не им е тъкмо такава службицата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.