Полиция спря ремонта на градската тоалетна в парка зад Санкт Петербург (ВИДЕО)

Актуално Гласове Градът Новини Разследване

Униформените казаха на представителите на ИК, че имат устна заповед за това

Продължава сагата за спасение на Парка зад хотел Санкт Петербург, съобщиха от инициативния комитет.

Тази сутрин съкварталците станаха свидетели как патрулна кола с трима служители на полицията пристига на улицата, а униформените влизат в парка и нареждат на строителите, които извършват ремонта на градската тоалетната да спрат строителните дейности.

 

От видеото става ясно, че те не разполагат с писмена заповед, на председателя на Инициативния комитет Асен Костов полицаите казват, че имат устна заповед и за повече информация гражданите могат да се обърнат към пресцентъра на ОД на МВР.

Кършияклии веднага сигнализирали на телефон  112, че според тях “полицията извършва неправомерни действия и искат проверка по случая от министъра на вътрешните работи”.

 

От Под тепето се обърнахме за повече информация към пресцентъра на ОД на МВР – Пловдив и очакваме отговор.

Според Чавдар Андреев от ИК “Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург”, делото, касаещо тоалетната в спорния парцел е загубено от Община Пловдив.

Той рзаказва, че съдът е постановил обекта да бъде заличена от кадастъра.

С единствения довод, че уведомление, което Общината е изпратила на собственика не е подписано от Байрам Солак. Подписът под документа било остановено от експертиза, че не е негов. Нищо, че е изпратен и доставен с обратна разписка от Български Пощи до адрес на представителството на “Парадайс Гардънс Резиденс”: “В настоящия казус по делото е безспорно установено обстоятелство,че „Парадайс Гардън Резидънс“ЕООД не е бил уведомено за започналото производство по изменение на КККР на гр. Пловдив. Установи се,че в известие за доставяне с бар код ИД PS4040 01FGDO М,находящо се на л.33 и в Разписка за доставка № 00079703/11.04.2019г./л.221/,подписът ,положен за „получател „не е изпълнен от Б.С.С.,управител на „Парадайс Гардън Резидънс“ ЕООД.”

Така неработещата градска тоалетната е заличена от Кадастъра на 29.01.2019 с довода, че не съществува, разказва Андреев. Протокол от решението на съда може да видите ТУК. Делото е струвало на данъкоплатеца само 3535 лв.

Споделете ни във:

3 коментара за “Полиция спря ремонта на градската тоалетна в парка зад Санкт Петербург (ВИДЕО)

  1. Цялата работа е че се опитват да съборят тоалетната под предлог че я ремонтират. Мислите ли че тази банда боклуци са ангажирали толкова хора да им въртат интригите за да псотрочт тоалетна и да мине всичко лесно. Или ще искат да извлекат политическа изгода или да засипят парка с бетон

  2. Да се има на предвид, че делото е успорено пред ВАС. Решението на съда все още не е влезло в сила и тоалетната все още съществува в правния мир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.