Поканил ли е Николай Пловдивски руския посланик и Георги Гергов на молебен за мир, който организира на 3 март?

Актуално Градът Новини Под ножа

Николай Пловдивски ще отслужи молебен за мир навръх 3 март, се съобщава в сайта на митрополията.

„Да усилим молитвата си в тези дни на кръвопролитна война, която се е разразила сред православни народи, вследствие военната атака на Русия над Украйна“, призовава владиката два дни преди Националния празник.

На 3 март във всички храмове в Пловдивската епархия от 11:00 часа ще бъде отслужен молебен за мир. Митрополитът ще води служба в катедралния храм „Успение Богородично“. Там в 11:00 часа, ще бъде посрещнат Светият Кръст от манастира „Св. Троица“ в Кръстова гора. Също така ще бъдат донесени и всички чудотворни икони и Свети мощи от епархията.

„ Отечески призоваваме Божия народ за съучастие в молитвата за мир. Благодат и мир от Бога Отца и от Господа Иисуса Христа, Княза на мира да бъдат с всички нас!”, пише в сайта на митрополията.

Това се случва само две седмици, след като Николай Пловдивски отбеляза 15 години от интронизацията му за митрополит. Специален гост на събитието на 17 февруари бяха посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова и почетният консул на страната Георги Гергов. Интересно е дали двамата са поканени на молитвата за мир и ако ли да, дали ще я уважат. Другият въпрос е дали на нея ще присъства и почетният консул на Украйна Димитър Георгиев (какво върши в момента на безпрецедентна криза почетното консулство четете след малко), който е изключително близък и с Николай Пловдивски, и с Георги Гергов. Припомняме, че между двамата почетни консули бе сключена една от знаковите имотни сделки в последните години. Георги Гергов продаде на Димитър Георгиев бившият вече Обреден дом на ул. „Съборна”, с Римската таверна под него, за 409 хиляди лева без ДДС. Безценният имот, който инж. Георгиев превърна в галерия за личната си колекция от произведения на изкуството, бе част от активите на смесеното с общината дружество „Пълдин Туринвест”, а за продажбата общината не бе информирана.

Припомняме също, че в момента Николай Пловдивски стяга нов митрополитски дом в имот, дарен в голямата си част от почетния руски консул Георги Гергов, и изкупен в другата си част с пари на църквата.

„ Завършваме и строителството на храма Св. Архангели в Пловдив. Което е много важен знак. След повече от 200 години сградата на пловдивското епархийско училище, преживяла много перипетии, благодарение вярата и дарителството на семейство Гергови, отново е в благодатта на светата православна църква”, каза в словото си на 17 февруари Николай Пловдивски.

 

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Поканил ли е Николай Пловдивски руския посланик и Георги Гергов на молебен за мир, който организира на 3 март?

 1. През турско можеше да има значение какво проповядва Миколай Герголюб Баретов. И кому раздава Тиквен Медал „ЕРМ“ / Херм /Хермес – на ортаци КлептоКрати, съзаклятници в нотариалните му магьосничества.

  САН КИРИКО = кражбата на века от МАА =Междунар. Академия по Архитектура, от джоба и от залъка на архитектите, отчислявали десетилетия наред половината от всеки хонорар – без нито стотинка църковна нито държавна.

  Ами като настъпи ВИДОВДЕН, попе, Геената Огнена как ще прескочиш? Или ти си делови ючбунарски бизнисменин и в такива работи НЕ ВЯРВАШ?

  Нация от послушници много им се иска на МУТРО’ПОЛИТ’ика и неговите биячи, попадии, архонти, архонтеси и архонтчетата им, та драпат за заплати за задължително „веро“учение за неизтрезняващите презвитери.

  Надали.

  В белите държави в 21 век средновековни акъли важат само вътрешно в секти, култове и масонски ложи. Свобода на съвестта. Който иска семинария – прав му път.

  Задължителни идеологии, (всуе)верия и ритуали вече отдавна не важат. Претръпнахме.

  БългароСъветската сибир-азиатска *р*вославна секта Гундяева ни е дъщерна, отцепила се в Схизма от майчината ни изконна византийска константинополска Вселенска Катедра и не е меродавна за душевността нито за духовността на румелийския народец.

  След комунистическите вярвания, практики и квази-религия Суверенът е отделно от БП”Църква” Лимитед.

  По-хигиенично е…

  1. Кара си с даденото му по рождение от татенцето БАРЕТА (Бияч на БКП) именце милият – без МОНАШЕСКО, задължително при пострижение и отречение от светската суета. Защо ли? Защото манастир не е помирисвало изчадието комунистическо, никога не е бил честен и почтен МОНАХ, камо ли отшелник, постник, духовник…

   Пазарлъкът изглежда е бил под преструвка „религиозническа“ да мУтро-полит-иканства из Румелията, да интригантства, да угоява …когото трябва (взаимно, да).

   От пръв поглед още от Името Миколай-Герголюб Баретов си личи = Ментарджия, Далавераджия, не е читав тоя с неговата непризната измислена като за баш-будали „академия“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.