АктуалноБългарияЖивотНовини

Починал е д-р Златко Илиев

Емблематичният пловдивски лекар д-р Златко Илиев е издъхнал в събота, съобщиха негови близки.

„Голяма загуба! Не мога да изброя на колко хора е помагал, колко артисти е приютявал в дома си, колко деен човек в различни сфери беше. Какъв пълноценен, шарен и активен живот живя“, коментира близкият му приятел – актьорът от Драматичен театър – Пловдив Симеон Алексиев.

Д-р Илиев бе популярен специалист сексолог повече от 30 години. Автор е на четири книги, свързани със сексуалното здраве и възпитание – „Интимна консултация“, „Физиология на любовта“, „Сексологичен буквар“,  както и на много статии и учебни помагала в областта на физиологията.

Завършва медицина през 1973 година в Пловдив. От 1976 е асистент в Катедрата по физиология към Медицинския университет в града, дългогодишен преподавател по физиология във ВУЗ-а.

Д-р Илиев на сбирка на старите седесари с президента Петър Стоянов, писателя Здравко Попов и актьорите Петър Тосков и Симеон Алексиев

Освен с работата си, той бе известен и с политическите си пристрастия. Д-р Илиев е дългогодишен член на СДС. Един от инициаторите на Клуб 10 на СДС, в който членуваха творци от всички гилдии, лекари, интелектуалци. Приемаше се за една от емблемите на класическата пловдивска бохема.

Също така е популярен и с футболните си пристрастия- той е един от най-верните привърженици на Локомотив Пловдив.

През последните месеци той се е борел с коварна болест.

Поклон пред паметта му!

Поклонението ще е във вторник 27.02., от 13 часа на Централни гробища в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина