Пловдивските социалисти, застанали зад Гергов, излизат на протест пред Позитано 20

Актуално Градът Новини Под ножа Политика

Те открито заявиха, че са срещу председателя на партията и обявиха, че няма да се оставят да бъдат подложени на репресии

Пловдивската организация на БСП, която застана днес зад разжалвания от ръководството на партията местен лидер Георги Гергов, утре излиза на протест пред централата на Столетницата в София – Позитано 20 в 11 часа.

Недоволните от решението на Изпълнителното бюро  Георги Гергов да бъде изключен от партията ще внесат декларация с мотивите за оттеглянето на политическото доверие, съобщиха на днешната пресконференция.

Дружно изявление пред медиите под тепетата на градското ръководство на социалистическата партия (бел.авт.: с малки изключения) на Ивановден в подкрепа на Гергов  пред камерите застанаха повечето председатели на районни организации, без Западен, общинските съветници от партията и двама народни представители – Георги Търновалийски и Теодора Халачева.

От името на БСП – Пловдив декларацията прочете Нина Чавдарова. В документа многократно се споменават думите „фашизъм“, „Гьобелсови методи“ и дори „костовизъм“, като определение за похватите на управление на Корнелия Нинова и приближените ѝ.

Пловдивските социалисти открито заявиха, че са срещу председателя на партията и обявиха, че няма да се оставят да бъдат подложени на репресии.

Преди началото на пресконференцията поддръжници на Гергов демонстрираха пред централата на БСП в Пловдив подкрепата си към градския лидер.

Очаквайте подробности

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.