Пловдивски танцьори представят България на Световния виртуален шампионат по салса в Мексико

Актуално Градът Живот Култура Новини

Школа „Танцов център Ла Фамилия” единствена ще защитава Европа в няколко категории, в които конкуренти са им само латиноамерикански формации

Танцова школа от Пловдив ще представи България на финала на Световния виртуален шампионат по салса в Мексико. Първенството тази година се провежда онлайн заради COVID-19, в периода  14-19 декември. Пловдивските танцьори единствени ще представят Европа в няколко категории, в които конкуренти са им само латиноамерикански формации.

Отборите на СНЦ „Танцов център Ла Фамилия”, с ръководители Златка Маврова, Ива Морфин и помощник треньори Елизабет Марчовска, Юлия Кирякова, се класираха за финала на световното спортно състезание в категории „Children Salsa Groups”, и “Team Shines Salsa Amateur”.

Децата излизат на виртуалния дансинг на финала в полунощ на 18.12 (петък) и ще се изправят срещу отборите на Перу, Еквадор, Мексико, Пуерто Рико, Колумбия и Коста Рика.

Школата получава разрешение за явяване в шампионата и продължаване на тренировъчна дейност от Министерство на здравеопазването  няколко дни преди участието си в състезанието.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.