АктуалноВашите писмаГласовеГрадътМненияНовиниПод ножа

Пловдивчанка: До кога ще търпим това безобразие – градския транспорт

Шофьорите пушат, пропускат спирки и се жалват, че работят повече от 17 часа

Маршрутът по Линия № 10 в масовия градски транспорт на Пловдив свързва най-общо казано район „Тракия“ с квартал „Христо Смирненски“. Ето защо „Десятката“ – както пловдивчани я наричат, е важна линия в транспортната схема на града. Всеки, който се качва в автобус във втория по големина град в България, е наясно, че те са като ланшния сняг, обслужващия персонал не стига, шофьорите продават билети, вместо да карата и всички бачкат свръх силите си за обидни възнаграждения.

Все още обаче има пловдивчани, които не се примиряват с нещото наречено „градски транспорт“ и изразяват периодично възмущение.

Това писмо пристигна в редакцията на Под тепето снощи. Публикуваме го без редакторска намеса.  „Здравейте! Тази вечер ползвах автобус номер 10 на градския транспорт, който е тръгнал от последната спирка в кв. Смирненски около 18:40 в посока Тракия. Докато шофираше, водачът пушеше няколко пъти цигари, при което аз му направих забележки, а той ми отговори “Оплачи се, ако искаш на арменския поп!”. Също така се оплака на негов познат, който също пътуваше, че вече шофирал 17-ти час. Стигайги до спирката на Форума в Тракия, шофьорът каза на всички пътници да слезем, защото отивал на последната спирка, за да си почине малко. Въпросът ми е: до кога ще търпим това безобразие на градския транспорт във втория по големина град – Пловдив, и кой ще ни отговори на въпросите? От кога е позволено да се пуши в градския транспорт, от кога последна спирка на линия 10 е Форум, Тракия?“

П.П.: Шофьорите са обидени на работодателите си и бачкат на принципа „за толкова пари-толкова работа“.

Условията на труд на транспортните работници ще се подобрят, когато те започнат да протестират и да си търсят правата.

Едва след това може да се подобрят и условията за пътниците, които возят.

Снимката е илюстративна

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

 1. ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ НЯМА в Града
  -коя част от кое изречение не е ясна?-
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  МАРШРУТКИТЕ преструващи се на „градски“ транспорт са си ЧАСТНИчески както таксита, файтони, рикши.

  Ще те возят АКО искат и КАКТО искат. Не е до шофьора-изпълнител. Арменски ПОП има на Тепето в Сурп Кеворк.

  От десетината ЗАМ-ове подпиращи баскетБОЛНИЯ мозъклия още две заплати има един ОТГОВОРЕН, от когото Гражданството чрез Съд може да си възвърне ЗАПЛАТИТЕ С ЛИХВИ за несвършената работа.

  Освен ако докаже колко е изработил някои месеци като примерно Обмяна Челен ЧОНОВ Опит с назадничавите японци две-три седмици – това се признава. Засега другите Архео-Кул-Туристи да ги оставим, съществени тук са ЧОНОВЕТЕ.

  Добре, че ТВ Водещ попаднал бил оня уикент у София, та видел собственоОЧНО как функционирВат и обслужват Гражданството (а не обратно!) тролейбуси, трамваи, автобуси и МЕТРА! А? А?

  Заканата от милото БДЖ (дето му лъсна истинскио лик около Гарата и Бетоннио!) как щели да нахлуят с „ГРАДСКА ЖЕЛЕЗНИЦА“ (то не е трамвай, майни, не се лъжете, то са ЖП РЕЛСИ ИЗИСКВАЩИ ПРЕЛЕЗИ ) из Живия Град с тежка железария радва …околийскио Губернатор, защо ли…?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина