АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Пловдивчани показаха червен картон на ВМРО

Силното в Пловдив до преди няколко години ВМРО вече е в историята. Точно 901 души гласуваха за тази политическа формация на изборите вчера. Което е равно на около 0,8 от упражнилите правото си на вот в неделния ден.

Още на миналите парламентарни избори ВМРО отбеляза рекорден срив в подкрепата си под тепетата, където традиционно имаха позиции. Ноември 2021г. за партията гласуваха едва 1274 души-  0,9 процента от отишлите до машините. Или с почти близо 400 пловдивчани повече от вчера. Към днешна дата гласоподавателите показаха червен картон на така наречените „войводи”.

В същото време те държат „стабилността” в управлението на кмета на Пловдив Здравко Димитров в местния парламент. Те са една от основните тъкани в странната конструкция на мнозинството в общински съвет, където в едно играят Кауза за България на Георги Титюков, Съюз за Пловдив на Дани Каназирева, земеделците, понякога ГЕРБ и по-рядко БСП.

Владимир Кисьов сред избиратели

Флагманът на групата на ВМРО, подкрепени от 901 избиратели вчера, е бизнесменът Владимир Кисьов. Същият паркира на Главната Аудито си край общината, пред очите на общинска полиция и общинска охрана. За да иде в кметския кабинет с наръч пури и да обсъди със Здравко Димитров  бъдещето на града.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина