Пловдив в конкуренция с Рим и Атина за най-добра европейска дестинация за 2022 г.

Актуално Живот Култура Новини
Европейска столица

Градът под тепетата е единственият български, който участва в надпреварата в 13-то издание на престижната класация European Best Destinations

Победителят ще бъде избран чрез онлайн гласуване, вижте как може да участвате

Пловдив е номиниран за „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г. в 13-то издание на престижната класация European Best Destinations. Това е единственият български град, който участва в надпреварата и е поставен в конкуренция с градовете Лондон, Рим, Виена Истанбул, Атина, Прага и др.

„Най-добра европейска дестинация“ е класация на специално подбрани европейски градове, с богато културно-историческо наследство, устойчивост и качество на живот, организирана от водещия уебсайт за туризъм в Европа – EuropeanBestDestinations.com. Настоящото  издание ще се проведе в партньорство с мрежата EDEN на Европейската комисия и медийните партньори Forbes US и Condé Nast Travelers.

Тази номинация е признание за усилията, които местната власт и туристическият сектор полагат в утвърждаването на Пловдив като туристическа дестинация. Това е и една възможност да насочим фокуса на международната общественост не само към града ни, но и към България“, сподели кметът Здравко Димитров.

Победителят ще бъде избран чрез гласуване на следния линк , в периода от 20 януари до 10 февруари 2022 г. Гласувайте!

Споделете ни във:

5 коментара за “Пловдив в конкуренция с Рим и Атина за най-добра европейска дестинация за 2022 г.

  1. Конкуренцията е между списък от 20 =двадесет= дестинации такива кто Грац, Любляна и др. Не е “номинация” . . .

    Туроператорски трик за да ти лепнат на компютъра “кууки”

    Излишно превъзнасяне от Зико, подведен отново.

    1. Мрън, мрън, изяш се от яд. 2016 същата класация не само номинира Пловдив, но и след гласуването – хората определят Пловдив да е 3-ти. А кукитата май френд нямат нищо вредно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.