Пловдив се включва във вълната протести

Актуално Градът Новини

Събитието ще е от 18:30 часа пред общината

Пловдив се включва във вълната протести, свързани със съдебната власт и редица скандални събития от последните дни. Събитията започнаха след опита на лидера на Демократична България Христо Иванов да стигне до бреговата ивица край Летните сараи на Ахмед Доган до Бургас. Малко по-късно президентът Румен Радев директно съобщи, че охранителите, с които се е сблъскъл Иванов са от НСО и, че те не трябва да пазят Доган.

Малко по-късно светкавична акция на прокуратурата доведе до арести на приближени до президента и негови съветници, както и обиски в самата сграда на президентството. Още масло в огъня добави и статус във фейсбук на правосъдния министър Даниел Кирилов, в което се отнесе подигравателно и снизходително към опита за стъпване на плажа край Сараите. Така вчера в София се състоя голям протест последователно пред Президентството и пред Съдебна палата, подкрепен от широк кръг граждански организации и политически партии.

Днес в протеста се включват и други градове, сред които и Пловдив. В 18:30 часа под наслов “Демокрация без каскет” пловдивчани се събират пред общината. “Прагът на търпение е достигнат. Мутри вън!” зоват организаторите от фейсбук събитието.

Повече може да видите тук.

Споделете ни във:

22 коментара за “Пловдив се включва във вълната протести

  1. Интересно защо няма едно място в интернет пространството, където човек да се осведоми кога и къде ще е следващия протест…

  2. Напълно вярно. Ако искате децата и внуците ви да живеят в България, трябва да се действа с гражданска позиция и гражданска съвест. Ако ги подготвяте за чужбина – живейте си изолирано, и не се натоварвайте излишно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.