Петте апартамента, които не излизаха като бройка във фонд „Ведомствен“, били предоставени за огледи

Актуално Власт Новини Разследване

Затова не ги включили в справката, обясниха от общината

След запитване от страна на Под тепето до Община Пловдив защо не излиза броя на свободните жилища по направената справка във фонд „Ведомствен“, получихме следния отговор.

В информацията просто не са включени пет броя, които към този момент са предоставени за огледи на служители.

Припомняме, че по-рано днес от управата на града предоставиха поискани от журналисти данни за наличните общински жилища, колко от тях са заети и колко свободни, във връзка с репортеското ни разследване – Ремонтираха и оборудваха две чисто нови общински жилища за Богомил Грозев с публични средства.

За справката ви разказахме в статията 76 служители на община Пловдив са настанени в жилища от фонд „Ведомствен“.

След внимателното ѝ разглеждане стана ясно, че броят на свободните апартаменти във фонд „Ведомствен“ не излиза с цели 5 жилища.

(бел.ред.: настанени: 76+1+26 = 103-ма. Общ брой жилища: 110 – 103 заети = 7 свободни. Според справката са само две обаче. Зададохме въпрос към общината за уточняване на това „уравнение“. )

В крайна сметка от отговора на администрацията се оказа, че при задаване на условието за уравнението са пропуснали едно неизвестното – „огледи“, или пък задачата има и още отговори?

От пресцентъра на Община Пловдив ни увериха още, че цитираният в справката с настанени общински служители “+ един служител на който заповедта за настаняване е за подпис” не бил директора на “Старинен Пловдив” Богомил Грозев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.