Откриват първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европа

Актуално Градът Изпод тепето Новини

PPS Manufacturing – първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския съюз, ще бъде официално открита в Пловдив на 21 юли. Мащабната инвестиция е на стойност над 13 млн. лв. и покрива изграждането на фабрика с 6000 кв. м. работна площ на комуникативно място в града, собствена производствена линия с най-актуалното производствено оборудване и складово пространство. В допълнение единственият производител на нитрилни ръкавици в Европа ще създаде 100 нови работни места.

Изграждането на тази първа по рода си фабрика в Европа е подкрепено с финансиране от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ по линия на финансов инструмент „Фонд за градско развитие“. Общият размер на предоставения кредитен ресурс е 12 014 990 лева, от които 7 088 844 лева са осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ и включват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.

Идеята за изграждането на фабрика за нитрилни ръкавици в България с подобни мащаби е да се постигне автономия от доставки на суровини от Югоизточна Азия, като се разчита на местно производство. Уникалният проект има потенциала да превърне България в предпочитан производител на лични предпазни средства, което ще доведе след себе си много чуждестранни инвеститори и ще отвори много възможности за бизнес. Пловдивската компания има намерението да задоволява поръчки както на българския пазар, така и на чуждестранния, като им предлага висококачествен продукт и изгодни и прозрачни условия.

PPS Manufacturing се отличава като бизнес с устойчиви и ефективни инвестиции, който залага на внедряването на нови технологии. Компанията предстои да изгради образа на иновативна зелена компания, която да превърне целия жизнен цикъл по производството на нитрилните ръкавици в природосъобразен. Постигането на такъв производствен процес, внедряването на разнообразни технологични и екологични решения са значими стъпки не само на територията на Европа, но и в глобален мащаб. Тази добавена стойност е единствена по рода си за нашите мащаби и е пример за това как да се стартира интелигентна компания, мислеща едновременно за здравето на хората и бъдещето на бизнеса.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.