АктуалноЖивотЗабавлениеЗдравеНовиниПУЛС

Спешно: Търсят кръв за блъснатото в Старосел дете

6-годишният Михаил Николов, който бе прегазен от кмета на Старосел във вторник сутринта, докато пресичаше улицата с дядо си, има нужда от кръвопреливане. Това съобщи проф. Пенка Стефанова от Детска клиника на УМБАЛ „Св. Георги“, където детето е настанено за лечение с опасност за живота.

„Момченцето е в тежко състояние. То е с двустранни тежки изменения, контузионен бял дроб и с няколко счупени ребра. Състоянието му е много сериозно. Нещата прогресират. Рано е да кажем как ще свърши всичко. Дай Боже, и детето, и ние да имаме късмет”, каза проф. Стефанова.

От лечебното заведение съобщиха, че в момента се търсят донори от всички кръвни групи. Желаещите да дарят кръв могат да го направят в болницата, като кажат, че е за Михаил Ивайлов Николов.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

    1. Инфото ви е неточно! Детето е в детската хирургия на Пещерско шосе! Най добре в центъра на Окръжна, като се дарява по името на детето! Там отивам!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина