Актуално

Откриха 23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles

През 2015 г. 42% от участвалите в Concours Mondial de Bruxelles български мостри са получили награда

Събитието стартира в Международен панаир – Пловдив, където се събраха представители на винения елит, 320 сомелиери, членове на винаро-лозарски асоциации, търговци от специализирани магазини и големи вериги. На конкурса присъства и г-н Томас Костенобъл, Директор на Concours Mondial de Bruxelles от над 20 години.

Форумът не само предоставя възможност на професионалисти от цял свят да се запознаят с качествените български вина, но и представя самия Пловдив. Повече от 200 български вина участват в престижната надпревара тази година, което е рекорд в историята на Concours Mondial de Bruxelles.

Родните винопроизводители, потвърдили участие в конкурсната и следконкурсна програма, са: Анжелус Естейт, Бендида, Беса Валей, Боровица, Билта, Българска асоциация на независимите лозаро-винари, Винпром Пещера, Винзавод Асеновград, Винарски съюз, Вила Мелник, Винекс Славянци, ДиВес Естейт, Домейн Бойар Интернешънъл, Домейн Юстина, Драгомир, Едоадро Миролио, Загрей, Зеланос, Златен Рожен, Карабунар, Катаржина Естейт, Румелия, Нерагора, Орбелус, СИС Индустрийс (Братя Минкови), Спиритус Санктус, Тера Тангра, Шато Бургозоне и Шато де Вал.

Международното жури, сред които и 40 българи, ще оценява над 9000 вина от цял свят в продължение на 3 дни. Всяка сутрин от 29 април до 1 май 2016 г. включително журито дегустира вината. На 29-ти и 30-ти април следобед ще се посещават български изби в района, а на 1 май – забележителности в Пловдив.

Организирани са 9 тура из града с богата програма, за посетителите на античния Филипополис. На 1-ви май на обяд, последният ден от Конкурса, ще бъде обявена следващата страна-домакин на Concours Mondial de Bruxelles.

През 2015 г. 42% от участвалите в Concours Mondial de Bruxelles български мостри са получили награда. Резултатите от Concours Mondial в Пловдив тази година ще бъдат обявени след средата на месец май 2016 г. Медалите ще помогнат както на любителите, така и на специалистите да се ориентират кое е най-доброто и най-модерното в света на виното.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина