От центъра на Виена в центъра на Пловдив пристига Виенско колело

Актуално Градът Живот Новини
Виенско колело Пловдив

Един месец ще се издигаме на 33 метра над площада

Започва издигането на голямо Виенско колело на площад Централен в Пловдив, съобщиха за Под тепето от Общината. Атракционът с диаметър 33 метра ще се извисява току пред сградата на бившия Партиен дом.

Българска фирма за развлекателни услуги и съоръжения е подала заявление в администрацията, има одобрена схема от ЕСУТ за ползване на 340 км. м. от площада и  разрешение за ползване в рамките на 26 май до 28 юни т.г.

Дружеството е със седалище във Варна, а съоръжението пристига директно от центъра на Виена, където е забавлявало гостите и местните допреди няколко дни. От “Меджик плей” са заплатили такса от 23 100 лева, в същият размер е и депозитна гаранция за евентуални щети, внесена от фирмата.

Става дума за изцяло частна инициатива. Има всички видове застраховки и паспорт за безопасност на съоръжението, увериха от администрацията. Работното време на Виенското колело ще е съобразено с Наредбата на Община Пловдив за опазване на обществения ред и сигурност.

Припомняме, че преди няколко месеца кметът на район Централен Георги Стаменов и зам.-кметът по култура Пламен Панов представиха своя идея за Виенско колело на Младежки хълм.

Споделете ни във:

3 thoughts on “От центъра на Виена в центъра на Пловдив пристига Виенско колело

  1. Защо в центъра?
    Не му е там мястото!
    Пратера на Виена се намира встрани от центъра, така че това колело не е било в центъра!!!

  2. Да живее Частника! Нали така – … демокрация и евро ценности. Другият път докарайте и някой цирк – новите пловдивчани много обичат групови забавления – така де, нали живеят е една европейска столица на културата – съдържанието не е важно, щом има публика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.