АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

От центъра на Виена в центъра на Пловдив пристига Виенско колело

Един месец ще се издигаме на 33 метра над площада

Започва издигането на голямо Виенско колело на площад Централен в Пловдив, съобщиха за Под тепето от Общината. Атракционът с диаметър 33 метра ще се извисява току пред сградата на бившия Партиен дом.

Българска фирма за развлекателни услуги и съоръжения е подала заявление в администрацията, има одобрена схема от ЕСУТ за ползване на 340 км. м. от площада и  разрешение за ползване в рамките на 26 май до 28 юни т.г.

Дружеството е със седалище във Варна, а съоръжението пристига директно от центъра на Виена, където е забавлявало гостите и местните допреди няколко дни. От “Меджик плей” са заплатили такса от 23 100 лева, в същият размер е и депозитна гаранция за евентуални щети, внесена от фирмата.

Става дума за изцяло частна инициатива. Има всички видове застраховки и паспорт за безопасност на съоръжението, увериха от администрацията. Работното време на Виенското колело ще е съобразено с Наредбата на Община Пловдив за опазване на обществения ред и сигурност.

Припомняме, че преди няколко месеца кметът на район Централен Георги Стаменов и зам.-кметът по култура Пламен Панов представиха своя идея за Виенско колело на Младежки хълм.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Да живее Частника! Нали така – … демокрация и евро ценности. Другият път докарайте и някой цирк – новите пловдивчани много обичат групови забавления – така де, нали живеят е една европейска столица на културата – съдържанието не е важно, щом има публика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина