АктуалноГрадътИзбориКриминалеНовини

От БСП-Пловдив: Арестът на Дьовленски е поръчка

Градската организация на БСП излезе с декларация, с която застава в подкрепа на задържания вчера председател на движение „Русофили“ в Пловдив и член на изпълнителното бюро на ГС на социалистите под тепетата Златомир Дьовленски. От столетницата считат, че задържането за заподозряния в разпространение на държавна тайна е поръчка.

“ Златомир Дьовленски е доказан експерт в сферата на европейските проекти. Длъжността, която заема, не е свързана с достъп до класифицирана информация и в тази връзка считаме, че извършеният арест е поръчка по изцяло политически причини“, смятат от БСП- Пловдив.

От Градския съвет на партията декларират своята подкрепа за арестувания и говорят за граждански права и свободи.

“ Обезпокоени сме, че подобни показни действия доказват, че България е полицейска държава, в която няма свобода на словото и действията. Показният арест свидетелства, че никой български гражданин не е защитен от насилствено нахлуване в дома му от страна на „правозащитните“ органи. Всеки член на Българската социалистическа партия е родолюбив и отговорен за националната сигурност и териториална цялост на Република България. Тълкуваме всякакви обвинения в „държавна измяна“ като политическа атака и остро се противопоставяме на подобни прийоми до представяне на неопровержими доказателства от страна на Съдебната власт“, се казва в позицията на социалистите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина