АктуалноБизнесВластГрадътНовини

Още общини ще работят за развитието на Летище Пловдив

Аеропорта обработва 14 полета седмично. Към Фонда се очаква да се присъедини Велинград, водят се преговори с Кърджали, Карлово, Стара Загора и други

Общинският съвет на СПА столицата на Балканите – Велинград, ще разгледа предложение за присъединяване на града към Фонда за развитие на Летище Пловдив на своето следващо заседание в края на месец септември. Това стана ясно след проведената в Деня на независимостта среща на членовете на Фонда в хотел в курортния град.

Членове на Фонда към този момент са осем общини, като в управителния съвет са община Пловдив, община „Родопи“ и община Чепеларе. На срещата във Велинград са присъствали членове от общините: Асеновград, Чирпан, Златоград и Мъглиж.

Целта на работната среща е била присъединяване на нови общини към сдружението. На форума е представена дигитална платформа, която дава възможност на членовете да рекламират събития.

Всичко, което трябва да знаете за летище Пловдив

По думите на председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов, интерес се проявява и от много други общини. На този етап активни преговори има с Кърджали, Карлово, Пазарджик и Стара Загора, за да могат да внесат проекторешение в общински съвет.

От фонда коментират, че за първи път от създаването му се наблюдава толкова голямо разширяване.

Според изнесената на форума във Велинград информация, в момента гражданското летище край Пловдив имало най-много работа за всички години от съществуването си.

Директорът Дойчин Ангелов съобщава, че аеропорта обработва 14 полета седмично.

Припомняме, че от тази седмица Охраната на въздушното пространство на България се изпълнява от летище Пловдив, тъй като в авиобаза Граф Игнатиево започна реконструкция на пистите за новите изтребители F-16.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина