АктуалноБизнесГрадътЖивотИзбор на редактораНовини

Още един почетен консул в Пловдив

Снимка: Българска стопанска камара

Министерският съвет даде съгласие за откриване на почетното консулство на Румъния със седалище в Пловдив и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Пловдив, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.

Функциите на почетен консул ще бъдат изпълнявани от Димитър Белелиев. Той е председател на Борда на директорите на дружество „Централна енергоремонтна база“ и председател на Консултативния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Откриването на почетно консулство на Румъния в Пловдив ще допринесе за засилване на двустранните търговско-икономически, културни и образователни връзки между България и Румъния, се казва в решението на Министерски съвет.

Димитър Белелиев има близо 30-годишен опит като ръководител и инвеститор в енергетиката. От 2002 г. е председател на съвета на директорите на най-старото и най-голямо българско предприятие за поддръжка на големи генериращи мощности в енергетиката – „Централна енергоремонтна база“ ЕАД (ЦЕРБ).

Д-р инж. Белелиев създава през 2020 г. „АмонРа Енерджи“ АД – един от най-големите сертифицирани центрове за доставка на продукти и предоставяне на решения за соларна енергетика на Балканския полуостров и първата фотоволтаична компания, листната на Българската фондова борса, сегмент BEAM.

Той е председател на контролния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (от 2014 г.), председател на управителния съвет на Българската асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ) (от 2021 г.), както и член на управителния съвет на Научно-технически съюз на енергетиците в България (от 2016 г.).

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина