Окончателно: ГЕРБ печели изборите в града с под 6% разлика от втория

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

“Има такъв народ” е с 19.94 %. ДПС почти сигурно няма да има мандат от Пловдив

16 РИК обяви официално резултатите от изборите, при обработени 100 процента от протоколите от СИК. Работата на комисията е приключила късно тази нощ.

Окончателно най-много гласове в Пловдив има коализията ГЕРБ-СДС. За упрравляващите са гласували 25.49 % от отишлите до урните в неделния ден. Точно 34 466 пловдивчани, имащи право на глас, за подкрепили ГЕРБ.

Втори по резултат е партията на Слави Трифонов “Има такъв народ”. За листата на формацията са гласували 26 957 души, или точно 19.94 % от вота на пловдивчани.

БСП е трета политическа сила в града, но с много малка разлика от Демократична България. За социалистите са гласували 19 783 души, а това прави 14.63 %. Политическото обединение, спечелило в София, е било подрепено от 17 101 пловдивчани. ДБ вади окончателен резултат от изборите 12.65 %.

Пета политическа сила под тепетата е “Изправи се! Мутри вън!”. Коалицията печели подкрепата на 5.08 процента от гласувалите- 6 865 души.

ВМРО минава бариерата в града, но това не стига да влезе в парламента. В Пловдив войводите имат 4.41 процента. Веднага след тях е партия Възраждане, с 3,32.

БНО, формацията, през която Васил Божков се яви на изборите, печели удобрението на 3.29 % от гласувалите.

Изненадата е, че ДПС вероятно ще остане без мандат в Пловдив след преразпределението, след силните резултати на движението в началото на обработката на протоколите. ДПС финишира с 2.95%.

Споделете ни във:

2 коментара за “Окончателно: ГЕРБ печели изборите в града с под 6% разлика от втория

  1. Пловдив пак се изложи - проспа неделята, гласуваха предимни лапачите лизачите и ахмаците каза:

    Селяндурите пак избраха гербаците и селтаците – чалгари…леш

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.