Огромен ръст на осиновените кучета от пловдивския приют (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Актуално Градът Живот Зелен град Новини
пловдивския приют

Одомошени четириноги и гордите им стопани дефилираха в центъра на града

„ Това същество промени живота ни. Ние спасихме него, то спаси нас- бяхме сломени от смъртта на предишния ни домашен любимец, който бе отровен. Сега отново къщата ни е пълна”. Така стопанката на черния чаровник Чан описа връзката си с новия член на семейството й. Чан е едно от 151-те осиновени за миналата година кучета от приюта към Зооветеринарен комплекс.

Четириногото дефилира заедно с още десетина свой братя по съдба в пролетен панаир на одомошените кучета и техните горди стопани, организиран от  доброволците към приюта от „Приятел завинаги”.

„Отидохме в приюта, видяхме Чан и си го взехме. Оттогава той е един достоен член на нашето семейство”, разказа още стопанката на Чан, който дори е лице на благотворителен календар.

„ Каузата на приюта е страхотна. Трябва да сме отговорни към животните. Като сме отговорни към тях, сме отговорни и към хората”, допълни тя.

„ За миналата година имаме 151 осиновени. Тази година сме си поставили целта да ги направим 250, като до днешна дата са 92. Което ни дава надежда, че може да покрием поставените цели. В приюта, във всеки един момент, има около 80 кучета, които могат да станат нов член на вашето семейство. Просто трябва да дойдете при нас, за ги разгледате, те да ви разгледат, да се харесате и да ви оформим документи”, каза д-р Веселин Бекирски от Зооветеринарен комплекс. Той бе в компанията на красавицата Мечта, която си търси нови стопани, както и на две палета, търсещи дом.  „Те не са по-малко добри от породистите”, заявиха в един глас и доброволците от приюта, и стопаните на осиновени кучета от там.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Огромен ръст на осиновените кучета от пловдивския приют (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

  1. на всеки метър по две гомна димящи... пълна кочина и кучкарите в нея каза:

    Целият град е една мега смръдлива кучешка тоалетна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.