Актуално

Официално: Анатема на Античния през септември

Британската супер група закрива фестивала Sound of the ages

Image title
Британската супер група Анатема зе закрие второто издание на фестивала Sound of the ages, потвърди официално днес Васил Върбанов на съвместен брифинг с идеолога на музикалното събитие Иван Тотев. Промоутърът и кметът обявиха, че сочените за новите Пинк Флойд англичани ще свирят заедно с музикантите от пловдивската филхармония на древната сцена на 22 септември. Фестът стартира на 21-и с легендарния глас на Мерилиън Фиш, който за първи път в умопомрачителната си кариера ще  прави концерт с класически музиканти. Това, което предстои не е поредица от рок концерти, а събития със силен културен елемент. Събития без никакви никакви компромиси по отношение на звук и светлинни ефекти, обяви организаторът на фестивала Васил Върбанов.

Image title
Под тепетата Анатема ще представят новата си тава, която излезе буквално преди седмица.  Студийният проект Weather Systems е сочен от критиците за най-доброто в творчеството на бандата, която вече има близо 22 години история. Това ще е втори концерт на британците у нас, след супер успешното им шоу в столичната зала България през 2009-а. Това ще е най-силното шоу в цялата ни кариера, надъхал се фронтменът на бандата Винсънт, след като видял снимки на Античния театър. Анатема са едни от съвременните рок групи с най-силно влияние и на Острова, а и в музикалните среди зад океана. Самите музиканти не крият, че са повлияни силно от Пинк Флойд и Рейдиохед. Сочат ги за съвременните наследници именно на Флойд. Родени като твърда рок група с дуум/дет метъл, днес Анатема свирят рафиниран прогресив рок.

Image title
Най-добрата новина е, че билетите за концертите са на изключително изпилени цени. 28 лева ще струва достъпът до Античния за всеки от двата концерта- на Фиш и Анатема. Ще се пакети и за двете събития на стойност 50 лева. Очакват се много гости от чужбина. Самият фестивал съвпада с Нощта на музеите и галериите, като така предлагаме на пловдивчани и гостите на града атрактивен продукт с много различни събития само в рамките на няколко часа, уточни кметът Иван Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина