Общинският съвет на Пловдив се мести в Дома на културата

Актуално Градът Новини

Сесията в извънредно положение ще е закрита за граждани

Председателят на Общински съвет – Пловдив Александър Държиков свика сесия на 9 април – четвъртък. Това ще е първото заседание на местния парламент в условията на извънредната ситуация. То ще се проведе в Дома на културата, при специален ред.

Първоначалната идея бе да бъде на открито, като се мислеше това да се случи на трибуните на Гребната база. Междувременно някои общински съветници изказаха мнение, че вариант на открито е по-добър.

В голямата зала на „Борис Христов“ съветниците ще  седят като публика. Местата ще се заемат по четирима на ред и през ред, а на сцената, на необходимата дистанция един от друг, ще са председателят, заместниците му и кметът Здравко Димитров.

По закон заседанията на ОбС са открити за посещения на граждани, но сесията в извънредно положение ще е закрита.

Има специален ред и за журналистите, които ще я отразяват – само по един от медия и с предварително подадена заявка ден по-рано. Репортерите ще са на балкона, който ще делят с представителите на администрацията, които ще се наложи да отговарят на въпроси на съветници.

В дневния ред на заседанието към момента са вписани 27 точки. В началото са предложенията за промени в общинските наредби, касаещи социално-икономическите мерки по време на кризата.

Споделете ни във:

1 коментар за “Общинският съвет на Пловдив се мести в Дома на културата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.