Общински съветник с три въпроса към Здравко Димитров за Жилфонд

Актуално Власт Гласове Новини

След последното журналистическо разследване на Под тепето Как зам.-директорът на “Жилфонд” Дойчин Ангелов влиза в “освежения” апартамент, в който допреди 3 месеца живя бившият зам.-кмет Розалин Петков, общинският съветник от Демократична България Йордан Иванов задава три резонни, актуални въпроса към кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Ако не отговори публично, то ще трябва да го направи в Общинския съвет, след наше питане, заяви в коментар на личната си страница в социалната мрежа Иванов. Вижте цялата му позиция по темата:

“Бившият зам.-кмет, на който ние плащахме заплатата(Розалин Петков), живял в едно жилище, което е наше(общинско). Напуснал поста зам.-кмет и поживял там още близо 2 години.

След това с общински пари освежили общинското жилище, за да заживее друг общински служител вътре.

Докато крайно нуждаещи се чакат години, за да се настанят с децата си в общинско жилище, властта много бързо намира решение за своите хора. И тук не е важен човекът. Важен е принципът. Сега са аверите на Здравко Димитров – Зико, преди бяха аверите на Иван Тотев, по-преди бяха други. Моделът е един. Властта се упражнява не в обществен интерес и в името на общото благо, а основно за облагодетелстване на приближените до властта.

Сега призовавам кметът на Пловдив да излезе и да отговори:

1 Колко семейства чакат за настаняване в общинско жилище?
2 От коя дата е най-старото постъпило заявление за настаняване, което все още не е удовлетворено?
3 Какъв е социалният статус на хората, които чакат настаняване?”

Споделете ни във:

5 thoughts on “Общински съветник с три въпроса към Здравко Димитров за Жилфонд

 1. „Личната страница“ на съветника не сме длъжни да следим, но така правилно поставените въпроси тръгнаха от забележителната, забележима и забелязана Грозданова. Сполайти, Таня.

  Не че очакваме СелСъветът (още по-малко баскетБОЛНИЯТ мозъклия с кокал между ушите) да отговорят СМИСЛЕНО.

  Даже потомствената комунистическа Номенклатура не смееше чак толкова ГЛАМАВО ДА ГРАБИ. Спазваха „приличие“ ама сега техните Бияч… пардон, БИЯТЕЛИ докопали влстта имат маниери, поведение и алчност като . . . башибозуци.

  „Анонимният“ дето го архивирали да ги беше поосъдил . . . как така ша „освежават“ за тоа Директор, за оня СофЖилФондовец (Грозев)???

  1. ЖИЛФОНД като концепция възниква след Девети, когато заради индустриализацията сгъчкаха в заводите разгроменото селячество.

   ЖилФонд настанява безимотното население, народеца, но не и Властелините.

   ВЛАСТОВИ длъжности =над определен регламент= не бива да имат право на настанителна Заповед от ЖилФонд. Точка.

   1. 1 Колко семейства чакат за настаняване в общинско жилище?
    2 От коя дата е най-старото постъпило заявление за настаняване, което все още не е удовлетворено?
    3 Какъв е социалният статус на хората, които чакат настаняване?”
    4.КАКЪВ Е СОЦИАЛНИЯТ СТАТУС НА ПОЛУЧИЛИТЕ НАСТАНИТЕЛНА ЗАПОВЕД ОТКАКТО КМЕТУВА ЗИКО?
    5.ОТКАКТО КМЕТУВАШЕ КОЛЕГАТА (ВЕЧЕ С ИМУНИТЕТ!) ТОТЕВ?
    6.А?

 2. Че много ясно, откакто Зико-тъпото стана кмЯт, всичко което се случи беше да си увеличи заплатата и да нареди в общината всякакви примати и пияни авери от дружките му по чашка. А чалганизираното ни общество го интересува само прИмоциите на алкохол и входа за чалготеките. Никоий не го интересува безнаказаността по пътищата, мръсотията, презастрояването, обезлесяването и мръсния въздух. Защи кметЯ да го интересува след като „пловдивчани“ не ги интересува.

 3. Браво на г-н Иванов! Въпроси, които задавам близо десет години, през които чаках за общинско жилище….накрая получих писмо, че документите ми са архивирани, защото не успях да ги подам навреме поради голямата Ковид пандемия!Защо не ни уведомиха преди да ни изхвърлят в архива и да ни предоставят онлайн подновяване на документите. Всичко се дава на връзкари или плащащи рушвети, за да се уредят в общинско жилище…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.