АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина ПловдивПод ножа

Окончателно: Общината предостави панаира на Георги Гергов

Община Пловдив официално абдикира от задълженията си и предостави Международен панаир Пловдив на Георги Гергов.

Кметът Здравко Димитров и екипът му не внесоха жалба срещу решението на Окръжен съд- Пловдив, с което бизнесменът поема пълен контрол върху изложението, тъй като апортът на акциите на община Варна ще бъде вписан. Градоначалникът отново е в отпуск, а заместникът му Величко Родопски цял ден е неоткриваем.

Дежавю: Няма кой в Общината да отговори за жалбата за Панаира

Има още известно време някой в администрацията да се напъне да защити обществения интерес, като прати жалбата по куриер в Апелативен съд, вместо да я внася физически на гише в деловодството, но никой вече и не очаква това да се случи. Решението е взето- кметството пасува.

Днес обаче се случи друго- Община Пловдив предаде Пловдив и пловдивчани. Такова определение за днешното бездействие на управата на града направи председателят на групата на Демократична България в Общински съвет Веселина Александрова, която вися пред кметството с часове, за да получи отговор на въпроса дали някой в общината ще защити публичния интерес и ще обжалва решението на първата инстанция пред Апелативен съд. Отговор обаче не получи, а резултатът вече е ясен- общината подари официално панаира на Георги Гергов.

Очаквайте продължение по темата утре

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. Панаира никога не е бил собственост на Пловдив. Винаги държавата си е играла в тандем с Гергов. Въпросът е как стана частен и кой го позволи преди 16 години??

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина