Общината и технологичната компания Интел подписват меморандум за сътрудничество в областта на образованието

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Меморандум за сътрудничество в областта на образованието за внедряване на STEM програмата “Умения за иновации/Skills for Innovation” ще бъде подписан между община Пловдив и технологичната компания „Интел Корпорейшън“.

С подписването на документа общината ще получи безплатен достъп до ресурси от програмата „Умения за иновации“ (Skills for Innovation – SFI) на Интел. В следствие, на което ще бъдат въведени иновативни методи на преподаване на учебно съдържание по природоматематически, инженерни науки, технологии и математиката (STEM) в училище. А учениците ще започнат да усвояват STEM, чрез изкуствен интелект, машинно обучение, 3D моделиране и създаване на компютърни симулации.

След подписването на меморандума ще бъде представена и самата програма „Умения за иновации“ (Skills for Innovation – SFI). Глобалният опит на Интел в образованието намира мястото си в българската образователна система благодарение на Център за творческо обучение и изключителният екип от млади и високообразовани специалисти в различни области, които работят в Центъра.

На подписването утре ще присъстват Здравко Димитров- кмет на Пловдив, Стефан Стоянов- зам.-кмет на Пловдив, представителите на „Интел Корпорейшън“ – Луиджи Песина, директор за публичен сектор и продажби в образованието, Централна и Източна Европа и Томаш Ходаковски- мениджър Бизнес Развитие за същия регион, Станислава Тодорова- представител на търговския отдел на посолството на САЩ в България, Александър Ангелов- управител на Център за Творческо Обучение, директори на училища и експерти.

„Умения за иновации“ (Skills for Innovation – SFI) имаше пилотен старт през пролетта на 2021 г. в Математическа гимназия “Акад. К. Попов”, гр. Пловдив, както и в още три училища от страната – Природоматематическа гимназия “Проф. Емануил Иванов”, гр. Кюстендил, Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Хасково, и 138-мо училище „Проф. Васил Златарски”, гр. София. Резултатите и ефектите от проекта, вече са научно изследвани и широко приложими в други училища.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.