АктуалноВластГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Община Пловдив създава Координационно звено за нуждаещите се от Украйна

Със заповед на кмета Здравко Димитров е създадено Координационно звено от длъжностни лица и експерти, които ще осигуряват  съдействие на граждани от Република Украйна, потърсили помощ на територията на община Пловдив. За председател е определен заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков.

Към момента община Пловдив може да предостави подслон на нуждаещите се в Дом за стари хора „Свети Василий Велики“, Младежкия център и общежитията на УХТ и Техническия университет – София, филиал Пловдив. По думите на заместник-кмета настанените ще бъдат включени и към социалната услуга „Топъл обяд“.

По предложение на директор дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов при необходимост ще бъде осигурена доболнична помощ, женска консултация на бременни и педиатрична грижа. Мобилните екипи към двете общински болници ще са на разположение и за тестване за COVID – 19.

Община Пловдив ще съдейства и за извършване на административни услуги като временен адрес и достъп до други институции. Отворен е и директният телефон – 0800 112 32, който ще осигури необходимата координация. На него от 8:30 до 17:00 часа ще се приемат и обаждания от всички желаещи да предоставят помощ, в това число и жилища за подслон, стоки от първа необходимост и други.

Източник: Пресцентър на Община Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

 1. Браво
  А ТЕЗИ КОИТО не зачитат подписано споразумение пррс 2008
  ДА НЕ СЕ РАЗШИРЯВА НАТО НА ИЗТОК
  ТЕЗИ КОИТО САМО СИ ПЪЛНАТ ДЖОБОВЕТЕ, А?
  Кой ИСКА ВОЙНА?
  Защо искат да влезат в нато?

 2. Браво
  А ТЕЗИ КОИТО не зачитат подписано споразумение пррс 2008
  ДА НЕ СЕ РАЗШИРЯВА НАТО НА ИЗТОК
  ТЕЗИ КОИТО САМО СИ ПЪЛНАТ ДЖОБОВЕТЕ, А?
  Кой ИСКА ВОЙНА?
  Защо искат да влезат в нато?

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина