АктуалноГрадътНовини

Областният връща решението за имота на „Тея инвест“ само, ако не е законно

Решението за откупуването на имота на „Тея инвест“ в парк „Отдих и култура“ може да бъде върнато само, ако се окаже, че е незаконосъобразно. Това заяви за „Под тепето“ областният управител Илия Зюмбилев. Той подчерта, че в правомощията на областния управител е само решение по законосъобразност и той ще спази закона.

През миналата седмица Общинският съвет прие решение частният имот в парка до Гребната база, който след последните промени в Общия устройствен план вече може да бъде застроен, да бъде откупен с пари от общинския бюджет. Така 67 дка от терена на „Тея инвест“ ще бъдат получени за 35 млн лева общински пари. Това е само част от целия терен на „Тея инвест“, като останала част остава тяхна собственост и благодарение на новия ОУП, тази част от парка ще може да бъде застроена.

Протестиращи бяха в залата да изразят несъгласие с това решение, взето с гласовете на почти всички общински съветници, с изключение на тези на „Демократична България“, ЗС „Александър Стамболийски“ и независимият Георги Величков. Нов протест се организира за утре пред сградата на областна управа с искане областният управител Илия Зюмбилев да върне решението за прегласуване.

„Все още решението на Общинския съвет не е дошло до областна управа. Когато дойде, ще го прегледаме с юристите и в определения срок те ще дадат експертно становище“, коментира Зюмбилев. Той обаче подчерта, че единствената вменена власт е да се изкаже по законосъобразност. Публикуват се мнения, че може да се дава мнение и да се връщат решения заради нецелесъобразност, но това не е така, добави той.

„Ако протестиращите искат да се срещнем, ще ги приема утре в кабинета си, но и на тях ще кажа същото“, коментира областният управител.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

2 коментари

  1. Караколев , пиши кой са гласували , ЗА тая скъпа сделка , ако удобно си забравил ще те подсетя : ГЕРБ, хората на Гергов , Каназирева, ДПС , КП , Слави Георгиев/“борец“ за справедливост/, Костадин Гаров от НФСБ . Пишете истината такава каквато е . Не е страшни .

  2. „Връща решението“ ама не връща …КАЛИНКовата му словесност.

    На Език Свещен се казва просто, че околийският НЯМА ДА ВЪРНЕ ЗА ПРЕГЛАСУВАНЕ ВКУСНОТО ПОДАРЪЧЕ.

    Фьодоре, нивята буренясват бе! Овчиците плачат!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина