АктуалноВластГласовеМненияНовиниРазследване

Областният управител иска РДНСК да прегледа изпълнението на локалите на Асеновградско шосе

От АПИ твърдят, че се работи стриктно, съгласно първоначалния проект

След сигнал от Под тепето до областния управител на Пловдив за проблема с час от строящото се локалното платно на Асеновградско шосе, от кабинета на Ангел Стоев отговориха, че предприемат проверка по случая.

В петък след обяд ви предадохме на живо протеста на бизнеса:

Протестиращи блокираха едното платно на Асеновградско шосе за десет минути (ГАЛЕРИЯ) Протестиращите: Трима са проектантите – пожарникар, доктор и спортист.

Десетки собственици на имоти на входа на Асеновград са гневни срещу начина, по който са проектирани локалните платна. “Така ще ни фалират и ще ни удавят”, заявиха хората. Желанието им е платното да слезе на нивото на имотите им, така както слиза до нивото на други имоти по пътя за Пловдив, по думите им “на наши хора”, като се отводни в изградената вече отдолу канализация по водния цикъл на Асеновград, вместо да я запечатва с асфалт.

Във връзка с нашето питане, относно протеста на жители на Асеновград, от областна администрация отговориха следното:

“След получена информация в Областна администрация за организиран граждански протест, свързан с новостроящия се локал на изхода на Асеновград в посока Пловдив – път II 86, ръководството на областната управа се свърза с директора на Областно пътно управление – Пловдив.

Инж. Бакърджиева увери, че локалите на Асеновградско шосе се изпълняват стриктно, съгласно първоначалния проект. Бе подчертано, че нивото на локалите следват нивото на основния път. Проблемът за собствениците на околни имоти идва оттам, че обектите им са на различна височина.

Така изглежда локалното платно в останалата част на шосето

Областният управител ще поиска от РДНСК преглед на съответствието на изпълнението на локалите с проектната документация. Също така Ангел Стоев ще разпореди да се провери доколко ревизионни шахти на канализацията са запечатани с нов асфалт и има ли опасност от възникване на проблем с отводняването при силни дъждове.”

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина