АктуалноВластГласовеГрадътНовини

Областният: Ще излезем със становище за парка в законовия срок

Ангел Стоев прие представители на протестиращите и ги увери, че екипът от юристи на Областна администрация вече работи по казуса – ВИДЕО

До тази сутрин в Областна администрация – Пловдив са постъпили няколко жалби и сигнали по повод промените в ОУП на Община Пловдив. Това стана ясно по време на срещата на областния управител Ангел Стоев с представители на протестиращите днес по обяд. Припомняме, че промените бяха приети в местния парламент на 24 ноември 2022 г., те предизвикаха недоволство за промяна на статута на част от парк „Отдих и култура“.

С гайда започна протестът за спасяване на парка до Гребната – ВИДЕО

Над 150 пловдивчани се събраха на площад „Ст. Мошанов“, за да протестират срещу промяната, която дава възможност за строителство върху 30% от терен с обща площ 81 дка в парка до Гребната база.

Пред поканените на разговор представители на протестиращите Ангел Стоев подчерта, че подкрепя каузите за чистота на въздуха и запазване на зелените територии в Пловдив. Той потвърди, че едва днес в областна администрация са постъпили всички документи, във връзка с гласуваното решение на ОУП.  

Екипът юристи работи от няколко часа по тях. Те са професионалисти и аз вярвам на тяхното мнение, подчерта Стоев.

Областният се ангажира в предвидения от закона двуседмичен срок да излезе със становище по законосъобразността на решението. 

Вижте как протече срещата с протестиращите в приложеното видео.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Ти определено не си трезвомислещ! това е гражданското общество на Пловдив! масата ОФЦЕ спи! докато ги бетонират на 99% ще е късно да кажат, че не могат да дишат! Евала , ХОРА! с вас сме! и за пробива, и за парка и за всичко, с което местната власт иска само да се опаричи за пореден път , а ние да го духаме,да, ама не са познали!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина