АктуалноБългарияВластГласовеГрадътМненияНовиниПод лупа

Обещанието на Борисов – открит опит за купуване на доверие с публичен ресурс

Йордан Иванов: Бойко Борисов трябва да знае, че именно неговото 12-годишно управление не отпусна достатъчно пари за стадионите в Пловдив. Ни Тотев, ни Каназирева, ни Здравко Димитров имат смелост да му кажат нещо в очите.

На фона на множеството достойни десни хора, които имаше в ГЕРБ при създаването ѝ, как пък там не остана един местен лидер, който да защити интереса на пловдивчани и да каже, че партийният им шеф лъже по най-безпардонен начин – този въпрос зададе зам.-председателят на Общинския съвет от Демократична Българя Йордан Иванов, след вчерашния рейд на Бойко Борисов в Града на тепетата.

Парите за стадионите ще бъдат възстановени от държавата, когато се върнем в управлението , заяви бившият премиер, като уточни, че е одшъл да подкрепи предложението на кмета Здравко Димитров за допълнително финансиране на изграждането на стадионите на Ботев и Локомотив с праите на пловдивчани.

По думите на Йордан Иванов обещанието на Борисов, че ако ГЕРБ се върне на власт, щяло да има пари за стадионите, е открит опит за купуване на доверие с публичен ресурс.

Вижте целият коментар по темата:

„Първо, Бойко Борисов трябва да знае, че когато покойният ми дядо ме водеше на градски футболни дербита, той все още е бръмчал в софийския подземен свят. Затова, когато говори за пловдивските фенове, е редно да е една идея по-смирен и по-малко нагъл.

Второ, пак Бойко Борисов трябва да знае, че именно неговото 12-годишно управление не отпусна достатъчно пари за стадионите в Пловдив. Неговото управление, не нечие друго.

Трето, обещанието, че ако ГЕРБ се върне на власт, щяло да има пари за стадионите, е открит опит за купуване на доверие с публичен ресурс. Пловдивчани не сме идиоти и ясно си даваме сметка, че от ГЕРБ за 12 години не намериха пари за стадионите в Пловдив. Както не намериха пари и за детски градини. И за плувен басейн не намериха пари.

На фона на множеството достойни десни хора, които имаше в ГЕРБ при създаването ѝ, как пък там не остана един местен лидер, който да защити интереса на пловдивчани и да каже, че партийният им шеф лъже по най-безпардонен начин. От ГЕРБ щели да „възстановят“ пари за стадионите. Ами спрени пари няма. Просто правителството не отпусна достатъчно преди 2 години. Ни Тотев, ни Каназирева, ни Здравко Димитров имат смелост да му кажат нещо в очите.

Няма да влизам в разговора за целесъобразността на тези стадиони, защото тази тема е достойна за съвсем отделен публичен дебат. Темата е част от общата визия за развитие на пловдивския спорт и въобще на града ни. А такава визия няма, защото кметът ни най-малко не е визионер.

Пловдивският спорт и пловдивските спортни клубове страдат от системен недостиг на материална база, техническо обезпечаване и финансов ресурс. Но за ГЕРБ е по-важно на централно ниво да се договарят едни пари към приближени фирми, които да се разходват през грандомански договори.

Най-страшното тук е друго. Строителството вече е започнало – без да са осигурени всички средства. И така ГЕРБ постави цял Пловдив в безумната ситуация – да се дадат ли още пари от джоба на пловдивчани, за да се довършат двата мечтани градски стадиона, или да се спре тази сделка с корупционен заряд, чиято стойност е два пъти по-голяма от планирана преди 5 години.

Според Вас какво трябва да се стори?“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина